Η διευθύντρια της πνευμονολογικής του Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ το μεσημέρι του Σαββάτου, τόνισε τη σημασία του εμβολιασμού και πόσο θωρακίζει τους ασθενείς, ενώ μίλησε για πολύ νέους ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι.

Η Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Σωτηρία, σημείωσε ότι οι πολίτες άνω των 80 ετών που μπήκαν στα νοσοκομεία την τελευταία περίοδο (με εξαίρεση μία γυναίκα) δεν είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοΐου.

«Αυτό δείχνει ότι ο εμβολιασμός δρα προστατευτικά», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Γκάγκα. Παράλληλα, τόνισε ότι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου υπάρχει διασωληνωμένος ασθενής 20 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, ενώ υπάρχουν και άλλοι διασωληνωμένοι ασθενείς κάτω των 38 ετών.

«Κανείς δεν είναι απρόσβλητος στον κορονοϊό», ανέφερε και διευκρίνισε ότι οι πιο νεαροί ασθενείς είναι λίγοι.

Η κα Γκάγκα δήλωσε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κρεβάτια σε ΜΕΘ και αν χρειαστεί θα γίνουν διασωληνώσεις και στις κλινικές.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν θα χρειαστεί βοήθεια του ιδιωτικού τομέα, υπογράμμισε πως «οποιοδήποτε νοσοκομείο χρειαστεί θα μπει στον αγώνα».

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook