Μεγάλη αύξηση των νοσηλειών – Συγχωνεύσεις κλινικών για να εξασφαλιστούν κλίνες ασθενών με Covid - Έντονη ανησυχία για την επόμενη εβδομάδα

Ο καθημερινός διψήφιος αριθμός κρουσμάτων που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στα Χανιά, έφερε και την ραγδαία αύξηση των ασθενών με Covid – 19 που χρειάζονται νοσηλεία.

Το μεσημέρι της Κυριακής στην κλινική Covid υπήρχαν 19 ασθενείς και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έξι ασθενείς εκ των οποίων οι 4 διασωληνωμένοι.

Λαμβάνοντας υπόψη πως υπάρχουν και δεκάδες ακόμη πολίτες με ελαφριά ή προς το παρόν καθόλου συμπτώματα η υγεία των οποίων ενδέχεται να επιβαρυνθεί τις επόμενες ημέρες, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη αύξηση των κρουσμάτων, η διοίκηση του Νοσοκομείου αποφάσισε να προχωρήσει στο “plan B” όπως είπε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Μπέας.

 Έτσι από σήμερα ξεκίνησε η «εκκένωση» της ορθοπαιδικής κλινικής προκειμένου οι 36 κλίνες που διαθέτει να μπορέσουν να διατεθούν για την νοσηλεία ασθενών με Covid – 19.

Σύμφωνα με το σχέδιο, όπως είπε ο κ. Μπέας, η ορθοπαιδική κλινική επειδή έχει αρκετούς νοσηλευόμενους, θα μεταφερθεί ως αυτόνομη σε χώρο άλλης κλινικής, ενώ θα γίνουν συγχωνεύσεις κλινικών με λίγους ασθενείς.

Όλα δείχνουν πως η επόμενη εβδομάδα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τις «αντοχές» του ΕΣΥ, ειδικά όταν οι προβλέψεις κάνουν λόγο για μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων το επόμενο δεκαπενθήμερο.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook