Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τα βίντεο απρόκλητης αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου για όσα συνέβησαν νωρίτερα στην πλατεία επιμένει στα περί «επίθεσης κατά αστυνομικών από ομάδα 30 ατόμων» και αναφέρει: 

«Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα». 

Στα βίντεο καταγράφεται απρόκλητη αστυνομική βία σε βάρος πολιτών που διαμαρτύρονται και δέχονται διαδοχικά χτυπήματα με κλομπ. 

Στο μεταξύ αυτόπτης μάρτυρας διαψεύδει τα περί επίθεσης από ομάδα 30 ατόμων. 

«Αυτό που έγινε σήμερα είναι το εμφανίστηκε η αστυνομία, πήγε να κόψει πρόστιμο σε μια οικογένεια με δυο παιδάκια και 3 ενήλικες που καθόντουσαν στο παγκάκι. Στη προσπάθειά τους αυτή να τους εξηγήσουν ότι και κωδικό είχαν μετακίνησης και καθόντουσαν χωρίς πρόβλημα, τους ζήτησαν ταυτότητες. Εκείνη την ώρα ο κόσμος που ήταν γύρω διαμαρτυρήθηκε. Ποιο νεαροί και άλλοι άνθρωποι πήγαν να πουν στους αστυνομικούς ότι δεν είναι δυνατόν να τους γράφουν», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Στην ανακοίνωση δεν γίνεται αναφορά για τη διαδήλωση διαμαρτυρίας που ακολούθησε. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook