Του Νίκου Αντωνακάκη

Με αφορμή την επιδείνωση της υγειονομικής κατάστασης των κατοίκων του νομού μας και της Κρήτης γενικότερα και με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων Covid-19 να σημειώνει “ρεκόρ” στην περιοχή μας και εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου που σύντομα έρχεται ο Νίκος Αντωνακακης επισημαίνει τα εξής:

-Η χαλάρωση των μέτρων  και τα “κορωνοπάρτυ” δεν αντιμετωπίζουν την πανδημία.

-Οι υπηρετούντες στον τομέα της Δημόσιας Υγειας έχουν – αναμενόμενα- υποστεί σημαντική κόπωση αλλά συνεχίζουν να προσφέρουν με αυταπάρνηση τις υπηρεσίες τους και το ΕΣΥ χρειάζεται άμεση ενίσχυση στο νησί μας.

-Οι συμπολίτες μας ανησυχούν για τα οικονομικά, κοινωνικά και υγειονομικά ζητήματα που βιώνουν,αγωνιούν και προβληματίζονται  σοβαρά για το μέλλον.

Για να καταστεί εφικτή η έναρξη της τουριστικής περιόδου πρέπει να ληφθούν και να εφαρμοστούν άμεσα τα ακόλουθα πρόσθετα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας τα οποία θα περιορίσουν περεταίρω τη διασπορά του ιού και θα ενισχύσουν το αίσθημα ασφάλειας τόσο των επισκεπτών όσο και των εργαζομένων και των πολιτών :

– Να γίνεται διαρκής έλεγχος με αξιόπιστα rapid tests στις πύλες εισόδου του νησιού μας  (λιμάνια και αεροδρόμια) .

– Να επισπευσθεί η διαδικασία εμβολιασμού στην Κρήτη και ιδιαίτερα στους πολίτες  που απασχολούνται στην τουριστική βιομηχανία

– Να εξεταστεί από τους ειδικούς το ενδεχόμενο να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα τα άτομα παραγωγικής ηλικίας ενώ τα ευπαθή άτομα μεγαλύτερης ηλικίας να περιορίσουν τις δραστηριότητες τους έως ότου εμβολιαστούν για να προστατευτούν.

Με αυτόν τον τρόπο θα καταστεί εφικτό το άνοιγμα των επιχειρήσεων και θα κινηθεί η οικονομία.

-Να ενισχυθεί η τουριστική προβολή της Κρητης  σε χώρες που θωρακίζονται εμβολιαστικά έναντι της νόσου Covid-19 και δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες τους να ταξιδέψουν.

– Να πραγματοποιηθει  αναστολή λειτουργίας στις σχολικές μονάδες -όχι μόνο σε σχολικά τμήματα -που παρουσιάστηκαν  κρούσματα  covid/19 ,να πραγματοποιούνται με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα  και να γίνουν άμεσες απολυμάνσεις !

Με αυτόν τον τρόπο θα “θωρακιστεί” υγειονομικά η Κρητη, οι επισκέπτες μας θα νιώσουν οτι μεταβαίνουν σε ασφαλές περιβάλλον και θα “σώσουμε” την τουριστική περίοδο!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook