Αισθητή η απουσία του Δήμου Χανίων!

Πρόκειται για το Δημοτικό – Αθλητικό (παρακαλώ) πάρκο στην περιοχή ΣΟΔΥ στα Χανιά (στη συμβολή των οδών Αγοραστάκη και Συμβουλάκη), το οποίο κατασκευάστηκε το 1987, επί δημαρχείας Γιώργου Κατσανεβάκη.

Το συγκεκριμένο  πάρκο έχει αφεθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια στη… μοίρα του και παρά τις δεσμεύσεις του Δήμου Χανίων (στον οποίο ανήκει) ότι θα υπάρξουν εργασίες ανακατασκευής του, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί με συνέπεια να τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα εκατοντάδων παιδιών που ζουν στην περιοχή και τα οποία αναγκαστικά επιλέγουν το συγκεκριμένο πάρκο “έκτρωμα” για να παίξουν, ελλείψει άλλων επιλογών.

Διότι οι κίνδυνοι που υπάρχουν είναι πολλοί και εμφανείς από το φωτογραφικό υλικό, αφού το πάρκο είναι λογικό να έχει υποστεί “καθίζηση” συν τω χρόνω…

Για παράδειγμα, ο τάπητας του γηπέδου μπάσκετ είναι γεμάτος τρύπες, τα πλέγματα της περίφραξης τρυπημένα σε διάφορα σημεία, τα παγκάκια σχεδόν διαλυμένα, ενώ για τα φώτα ούτε λόγος, αφού δεν λειουργούν ενώ είναι εμφανής και η φθορά στους στύλους. Δεν θα αναφερθούμε στις μπασκέτες που είναι σε τραγική κατάσταση….

Στην πάνω πλευρά του πάρκου υπήρχε και ένας δεύτερος χώρος που κάποτε ήταν τοποθετημένες εκεί τσουλήθρες και κούνιες, οι οποίες ωστόσο αφαιρέθηκαν αφού είχαν καταστραφεί από την πολύχρονη χρήση και έθεταν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών. Φυσικά ούτε λόγος για αντικατάσταση τους και όπως παρατηρεί κανείς από τις φωτογραφίες, στο συγκεκριμένο σημείο που υπάρχουν πολλών ειδών τρύπες και “παγίδες” για τα παιδιά, έχουν φυτρώσει χόρτα, δημιουργώντας ένα “παγανιστικό” περιβάλλον.

Η βρύση που υπάρχει λειτουργεί αλλά είναι σε άθλια κατάσταση ενώ το πάρκο, σε διάφορα σημεία του έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, αφού βρέθηκε μέχρι και καναπές, ο οποίος σίγουρα δεν είναι για να ξεκουράζονται τα παιδιά από το παιχνίδι.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι πρόκειται για -άκουσον άκουσον- αθλητικό πάρκο το οποίο μόνο “αθλητικό” δεν θυμίζει, αλλά αποτελεί ένα ακόμα συμπέρασμα για το πώς μεταφράζουμε τον αθλητισμό στην πόλη μας!

Κερασάκι στην τούρτα, στο “έκτρωμα” του πάρκου, η επιγραφή του πάρκου που γράφει “Δήμος Χανίων – Αθλητικό Πάρκο” έχει σχεδόν καταστραφεί αφού λείπουν γράμματα, ένδειξη της ολοφάνερης απουσίας του ιδιοκτήτη και κατασκευαστή του πάρκου…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook