Με αφορμή τους βανδαλισμούς σε μνημεία , προτομές και αγάλματα ηρώων και τους παραλογισμούς των συλλαλητηρίων των τελευταίων ημέρων.

Η χώρα μας είναι μια μικρή κουκίδα μέσα στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη , ανάμεσα στα μεγαθήρια των βιομηχανικών χωρών και των οικονομικών λόμπι.

Οι κρατικοί προϋπολογισμοί κινούνται σε επίπεδα τα οποία ισούται με μιας μεγάλης επιχείρησης του εξωτερικού.

Με τον κρατικό όμως αυτόν κορβανά, καταφέρνει και συντηρεί κάποια εκατομμύρια δημοσίους υπαλλήλους , κάποια εκατομμύρια συνταξιούχους , ένα πολυδάπανο δημόσιο σύστημα λαβύρινθο , δημόσια έργα και επενδύσεις.

Πως τα καταφέρνει όμως και στέκει ακόμα όρθια σαν χώρα και που οφείλεται αυτό με τους οικονομικούς τομείς να προσδιορίζονται αναλογικά με σειρά προτεραιότητας ,  στον τουρισμό , τον πρωτόγεννή τομέα , τον μικρότερο δευτερογενή και μια δόση τριτογενούς.

Ο Τουρισμός ως βασικός πυλώνας στήριξης και γιατί πουλάει εφόσον υπάρχουν και ανταγωνιστές με ίσος καλύτερες παροχές καταλυμάτων και υπηρεσιών ;

Πουλάει η Ελλάδα γιατί ο τουρισμός μας είναι συνδυαστικός.

Συνδυαστικός γιατί παντρεύει , ήλιο , θάλασσα , γαστρονομία , κουλτούρα , πολιτισμό και …… ΙΣΤΟΡΙΑ !!!! 

Ιστορία που διδάσκεται σε όλα τα πανεπιστήμια του εξωτερικού , συμπεριλαμβανομένου  της ελληνικής μυθολογίας.

Σε κάθε πύλη πανεπιστημίου διαβάζεις ελληνικές επιγραφές με φράσεις αρχαίων Ελλήνων.

Μια ιστορία που διαμόρφωσε την παγκόσμια γεωγραφία , έβαλε φρένο σε ορέξεις κατακτητών , σταμάτησε ορδές βαρβάρων , βίωσε σκλαβιές , πόνο και αίμα.  

Στο εξής δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες.( Ουίνστον Τσόρτσιλ, 1874-1965, Βρετανός Πρωθυπουργός)

Ιστορία μιας χώρας που γέννησε την ιατρική , την φιλοσοφία , τον αθλητισμό ,  το θέατρο , την αρχιτεκτονική ,  τα μαθηματικά , την αστρονομία και έβαλε τις βάσεις σε κάθε επιστήμη.

Μοίρασε Φως !

Μια ιστορία που υποκλίνονται μπροστά της όλοι οι ιστορικοί του κόσμου. Και όσοι δεν υποκλίνονται το κάνουν από ζήλια ή από συμφέρον.  

Ο υποψήφιος τουρίστας μαγεύεται και διψάει να έρθει σε επαφή με όλα αυτά , διότι δεν υπάρχουν στην δική του ιστορία. Δεν υπάρχουν στην δική του κουλτούρα.

Απορεί πως ένας τόσο μικρός ,  σε αριθμό , λαός , έχει τόσο μεγάλη ψυχική δύναμη και επιβίωσε στο πέρασμα των αιώνων από κάθε πρόκληση αφανισμού και υποδούλωσης. 

 Έρχεται στη χώρα μας να δει από κοντά αυτά που έμαθε στο σχολείο , να ακουμπήσει τις πέτρες των τοιχίων που απώθησαν επίδοξους κατακτητές και να ξαπλώσει στα άγια ελληνικά χώματα που είναι ποτισμένα με πολύ αίμα.

Θέλει να δει με τα μάτια του τα μνημεία , να μεταδώσει με θαυμασμό στους φίλους και γνωστούς του ότι έκανε στην διάρκεια των διακοπών του.

Ο συνδυασμός αυτός  , συναρπάζει κάθε διψασμένο για εμπλουτισμό γνώσεων , τουρίστα , μαζί με το ήλιος και θάλασσα που προανέφερα.  

Και μείς τι ζούμε σήμερα ;

Βανδαλισμούς στα μνημεία αυτών που έδωσαν την ζωή τους , θυσίασαν παιδιά και αδέρφια για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι ,  να λεγόμαστε Έλληνες και ΟΧΙ Πέρσες , Τούρκοι , Άραβες , Ενετοί ή Γερμανοί.

Μπογιές και ανθελληνικά μισαλλόδοξα συνθήματα πάνω στις προτομές αυτών που γέννησαν και μοίρασαν το παγκόσμιο Ελληνικό Φως.

Να καίνε το εθνικό μας σύμβολο , την τιμημένη Ελληνική σημαία μας , που για αυτήν σκοτωθήκαν χιλιάδες Έλληνες ,προκειμένου να μην την δουν να κατεβαίνει από τον ιστό.

Που ο Σπύρος Καγιαλές έκανε το κορμί του κοντάρι και την κράταγε ώστε να αιωρείται ψηλά , όταν την μάζεψε από τον σπαρμένο,  από βόλια  ιστό της. 

Μαγαρίζουν μερικά παιδαρέλια , αυτά που κρατάνε το ηθικό μας ακόμα όρθιο.

Αυτά που μας διδάσκουν πως να ξεπερνάς κάθε εμπόδιο της ζωής.

Αυτά που παραλάβαμε από τους γονείς μας και οφείλουμε να τα παραδώσουμε στα παιδιά μας.

Βανδαλισμούς και μίσος για την ιστορία μας.

Βανδαλισμούς από τους ίδιους τους απογόνους τους.

Εκτός και εάν το DNA τους προέρχεται από κάποιους Εφιάλτες της διαχρονικής Ιστορίας μας.

Ποιος ο λόγος λοιπόν να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες πέραν του ότι εξυπηρετούν μερικά μικροπολιτικά συμφέροντα κάποιων που το παίζουν ιδεολόγοι , νεομοντερνιστές , νεοκουλτουριάριδες , που αποβλέπουν σε καριέρες και καρέκλες με αυτή την μέθοδο. Έχουν το κοινό τους και καθώς κάθε άλλη οδός ανόδου στην πολιτική είναι δύσκολη , επιλέγουν τον εύκολο δρόμο του λαϊκισμού και της ψευτοεπανάστασης κατά των κατεστημένων.

Και αν δεν σας αρέσει η Ελλάδα και η ιστορία της, όπως είναι, γιατί δεν πάτε σε άλλη χώρα να ζήσετε ρε παιδιά ;

Ποιος σας εμποδίζει ;

Μήπως σας εμποδίζει το ότι εκεί δεν μπορείτε να το παίζετε επαναστάτες της οκάς ;

Γιατί εκεί ο νόμος είναι νόμος και τιμωρεί ;

Γιατί εκεί πρέπει να δουλέψεις για να ζήσεις ,διότι τα επιδόματα έχουν ημερομηνία λήξης ;

Γιατί εκεί πρέπει να έχεις τα προσόντα για να προσληφθείς και η ημιμάθεια σου δεν έχει μέλλον ;

Γιατί σε άλλη χώρα, το δεν βαριέσαι και ωχ αδερφέ, απλά δεν περνάει ;

Ευτυχώς όμως όλοι αυτοί αποτελούν μειοψηφία στην Ελλάδα , είναι περιθώριο στην κοινωνία και όπως πάει θα εξαλειφθούν και σύντομα , γιατί η νέα γενιά μπορεί και αντλεί εύκολά πληροφορίες , διαβάζει και συγκρίνει το σωστό και το λάθος. 

Η νέα γενιά καταλαβαίνει ότι εάν δεν πάρεις την τύχη στα χεριά σου , να σπουδάσεις και να βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει , δεν θα μπορέσεις να ζήσεις , καθώς το βόλεμα στο δημόσιο , τα ανεξέλεγκτα επιδόματα και ο χαβαλές τελειώνουν.

Ευτυχώς θα εξαλειφθούν γιατί το κράτος επιτέλους σοβαρεύεται και μπαίνει στην πορεία  συμμαζέματος.

Και σε ένα συμμαζευμένο ελεγχόμενο κράτος , οι περιθωριακοί δεν έχουν πίστα για χορούς και γλέντια.

Σε ένα συμμαζευμένο κράτος με νόμους , οι βάνδαλοι τιμωρούνται με ποινές που δύσκολα θα το επαναλάβουν.

Αλλά το βασικό είναι , ψευτοεπαναστάτες ,  ότι  σας βαρέθηκε ο κόσμος και ο ίδιος ο κόσμος θα σας σταματήσει.

Πάρτε το χαμπάρι, σας βαρεθήκαμε !!!!

*Γιάννης Μανούσακας Βλαντάς
Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης ΠΕ Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook