Συλλαλητήριο ενάντια στην αστυνομική βία, μετά από τα γεγονότα που εξελίχτηκαν την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη, πραγματοποίησε η ΕΛΜΕ Χανίων, με αφετηρία την πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανία.

Οι εκπαιδευτικοί  στα Χανιά προχώρησαν στο συλλαλητήριο απαιτώντας να αποσυρθούν οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί στους 11 κατοίκους της Ν Σμύρνης, να υπάρξει η παραδειγματική τιμωρία των «οργάνων της τάξης»  και τέλος, η αστυνομία να πάψει να συμπεριφέρεται σαν στρατός κατοχής.

Του συλλαλητηρίου ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης των Χανίων, από δεκάδες εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μέλη του ΚΚΕ μλ, αλληλέγγυους της Ρόζα Νέρα κτλ.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων

Τραγικές σκηνές αστυνομικής βίας είχαμε την Κυριακή το μεσημέρι στην Νέα Σμύρνη. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, κυνήγησαν, ξυλοκόπησαν, απείλησαν και συνέλαβαν νεαρούς πολίτες αυθαίρετα, χωρίς λόγο και αιτία, μπροστά στα μάτια οικογενειών και μικρών παιδιών.

Σύμφωνα με τις περιγραφές αυτόπτων μαρτύρων και τα σχετικά δημοσιεύματα, ομάδα αστυνομικών της ΔΙΑΣ εμφανίστηκε στην πλατεία, τη στιγμή που οικογένειες, μικρά παιδιά και πολύς κόσμος είχε βγει για βόλτα. Άρχισαν να κόβουν αυθαίρετα πρόστιμα στον κόσμο, παρενόχλησαν οικογένεια με παιδιά γιατί καθόταν σε παγκάκι, ενώ όταν αντιλήφθηκαν ότι ένας νεαρός τους βιντεοσκοπούσε με το κινητό,κάλεσαν ενισχύσεις και τον κυνήγησαν.

Κατέφθασαν ΟΠΚΕ με αυτόματα όπλα, η ΔΡΑΣΗ και η ΔΕΛΤΑ, απέκλεισαν την μια είσοδο της πλατείας και άρχισαν να κυνηγάνε τον κόσμο, να χτυπάνε και να κάνουν προσαγωγές. Πολλά βίντεο, που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τη βαρβαρότητα των αστυνομικών.

Αλλά και η αυθόρμητη ειρηνική διαδήλωση που έγινε αμέσως μετά, με τη συμμετοχή 1.000 περίπου συμπολιτών μας διαλύθηκε βάναυσα με επίθεση της αστυνομίας έξω από το Δημαρχείο.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς φοβάται την έκφραση της λαϊκής οργής που γεννά η πολιτική της (εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, lockdown, κατεδάφιση των εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων ) επιχειρεί με την ένταση της καταστολής να χτυπήσει τις κινητοποιήσεις πριν προλάβουν να εκδηλωθούν και να αναγκάσει, με τη βία και το φόβο, το λαό να σιωπήσει.

Να αποσυρθούν οι άδικες και ψεύτικες κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί στους 11 κατοίκους της Ν Σμύρνης!
Να απαιτήσουμε την παραδειγματική τιμωρία των «οργάνων της τάξης» που ασέλγησαν αναίσχυντα στα κορμιά και τις ψυχές της νεολαίας, που χλεύασαν και απείλησαν, που τρομοκράτησαν μικρά παιδιά με τους γονείς τους!
Η αστυνομία να πάψει  να συμπεριφέρεται σαν στρατός κατοχής!

ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ

ΩΣ ΕΔΩ!  ΠΑΛΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ!

Τρίτη 9/3, 18:00 συλλαλητήριο πλ. Αγοράς

Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει!

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook