Σύσκεψη με αντικείμενο τον συντονισμό της πολιτικής προστασίας για την καλύτερη προετοιμασία ενόψει της χειμερινής περιόδου έγινε στην έδρα της περιφέρειας Πελοποννήσου υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και τη συμμετοχή όλων των αντιπεριφερειαρχών, του προέδρου του ΠΕΣΥ, της ηγεσία της αστυνομίας και της πυροσβεστικής στην Πελοπόννησο, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων της περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης ζήτησε τη βελτίωση του επιπέδου συντονισμού, των τεχνικών υπηρεσιών και τεχνικών υποδομών, την άμεση ενημέρωση από τις υπηρεσίες προς την κεντρική διεύθυνση, την ενέργεια μικρών δράσεων για άμεσα αποτελέσματα και την άμεση επαφή του κεντρικού συντονιστή με την αστυνομία και την πυροσβεστική.

Στο επίπεδο του εξοπλισμού ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ στην αστυνομία, ενώ χαρακτήρισε παράλειψη τη μη ύπαρξη αντίστοιχου κωδικού για την πυροσβεστική, για την οποία θα γίνει πρόβλεψη κατά την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ.

Για το ζήτημα των σεισμών ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε την ενίσχυση των υποδομών στην Κορινθία και τη Μεσσηνία, περιοχές στις οποίες παρουσιάζεται εντονότερα το φαινόμενο, σε συνεργασία μάλιστα με το πανεπιστήμιο Αθηνών για μεταφορά σχετικής δομής στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σύντομα, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, η αστυνομία και η πυροσβεστική θα πρέπει να ετοιμάσουν ένα σχέδιο άσκησης πολιτικής προστασίας σε περιφερειακό επίπεδο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως χιονοπτώσεις, πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook