Η «εικόνα» των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα Χανιά το τελευταίο χρονικό διάστημα  με την συνεχή αυξητική τάση δείχνει πως μετά το Ηράκλειο και τα Χανιά βρίσκονται στο παρα πέντε του να ενταχθούν στην κατηγορία του πολύ αυξημένου κινδύνου.

Τι σημαίνει στην πράξη το «βαθύ κόκκινο»;  Πλήρες νέκρωμα  της αγοράς, κλείσιμο και πάλι όλων των σχολείων και αυστηρότερος περιορισμός στις μετακινήσεις.

Και ενώ όλοι μιλούν για ανάγκη αυτοπεριορισμού και τήρησης των υπαρχόντων μέτρων για να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο, αυτές ακριβώς τις ημέρες που “γεμίζει” με ασθενείς και το Νοσοκομείο Χανίων, κάποιοι φορείς και δη της εκπαίδευσης, που θέλουν να αποκαλούνται και ως «θεσμικοί», επέλεξαν να αποκτήσουν «αγωνιστικά ένσημα».

  • Την Δευτέρα συγκέντρωση και πορεία για την ημέρα της γυναίκας.
  • Την Τρίτη συγκέντρωση και πορεία κατά της αστυνομικής βίας
  • Την Τετάρτη συγκέντρωση και πορεία για εκπαιδευτικά θέματα.

Και μην πει κανείς για τήρηση των μέτρων, γιατί εκτός από μάσκες (που δεν φορούν και όλοι) ουδέν μέτρο τηρείται με τον συνωστισμό και συγχρωτισμό να κυριαρχούν.

Το τραγικά εξοργιστικό είναι πως αυτοί που δεν τηρούν τα υπάρχοντα υγειονομικά μέτρα, στα δεκάδες αιτήματα που γράφουν σε κόλλες Α4 κυρίαρχο είναι το αίτημα το κράτος να πάρει μέτρα προστασίας της υγείας!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook