Η καθιερωμένη ενημέρωση της Τετάρτης για την εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ, ανακοίνωσε 2.633 νέα κρούσματα, 43 θανάτους και 479 διασωληνωμένους. 

Μαζί με τον υπουργό Υγείας είναι και ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώγος Πατούλης. Τον λόγο πήρε αρχικά ο Βασίλης Κικίλιας, σχολιάζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα της πανδημίας.

«Μόνο χθες είχαμε 185 εισαγωγές Covid-19 στα νοσοκομεία της Αττικής», είπε, τονίζοντας πως ουσιαστικά κάθε μέρα γεμίζει ένα νοσοκομείο.

«Η Αττική πιέζεται, η χώρα πιέζεται», συνέχισε ο υπουργός, απαριθμώντας τις ενέργειες της κυβέρνησης για την ενίσχυση του ΕΣΥ μέσα στην πανδημία.

«Αυτή η ένταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες και ώρες δεν βοηθάει κανέναν», είπε ακόμη, αναφερόμενος στα χθεσινά γεγονότα στη Νέα Σμύρνη.

Τα δεδομένα για τα εμβόλια
Επιπλέον ανέφερε πως μέχρι τώρα έχουν γίνει 1.182.082 εμβολιασμοί συνολικά στην Ελλάδα και μόνο σήμερα έγιναν 24.478 εμβολιασμοί και το ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού με μία δόση είναι 7,62% πλέον ενώ με πρώτη και δεύτερη δόση 3,64%.

«Το άνοιγμα της επόμενης ομάδας αφορά στην ομάδα Α, τις ευπαθείς ομάδες και θα γίνει τις επόμενες 10 μέρες, ενώ θα ακολουθήσουν εντός Μαρτίου οι ηλικιακές ομάδες 70-74 και 65-69», υπογράμμισε ακόμα.

«Πρέπει να πέσουν οι τόνοι και να μειωθεί η ένταση. Να συνυπολογίσουν όλοι την αξία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας. Και πόσο τελικά κινδυνεύουμε με τέτοιες συμπεριφορές», είπε επανερχόμενος στο ζήτημα των διαδηλώσεων.

Στην συνέχεια, τόνισε πως «σε ό, τι αφορά τις παραδόσεις της Pfizer μόνο για τον Απρίλη, επιβεβαιώθηκε ότι θα έχουμε 1.071.000 δόσεις εντός Απριλίου. Επιπλέον θα έχουμε 90.000 δόσεις της Pfizer από τα 4.000.000 που ανακοίνωσε η ΕΕ για όλη την Ευρώπη τον Μάρτιο», εκφράζοντας την ελπίδα πως το επόμενο τρίμηνο θα εμβολιάσουμε υπερπολλαπλάσιους συμπολίτες μας.

Έκκληση Πατούλη στους ιδιώτες γιατρούς
Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Γιώργος Πατούλης, ο οποίος ξεκίνησε λέγοντας πως «ο ΙΣΑ έκανε κάλεσμα χθες στους ιδιώτες γιατρούς να συμβάλλουν με την δική τους προσπάθεια στην εθνική προσπάθεια, η οποία είναι ο ασθενής, ο πολίτης και η υγεία του.

Όπως σωστά ειπώθηκε πριν, δεν υπάρχει δημόσιος και ιδιωτικός λειτουργός. Υπάρχει λειτουργός. Υπάρχει γιατρός. Και σ’ αυτό το κάλεσμα, όλοι θα πρέπει να βάλουμε πλάτη».

Και συνέχισε: «Προφανώς, η πρωτοβάθμια περίθαλψη ήδη έχει βάλει πλάτη, συμβάλλοντας σαν ανάχωμα στους νοσοκομειακούς γιατρούς που έδωσαν την μεγάλη μάχη και που εκεί τα χρόνια περιστατικά αντιμετωπίστηκαν πριν την δική τους παρέμβαση στο νοσοκομείο κι αυτό τιμάται. Σήμερα πρέπει να δώσουμε ακόμα μία μάχη και μια ένδειξη. Την ένδειξη της συμμετοχής σ’ αυτό το εθνικό κάλεσμα. Γι’ αυτό σαν πρόεδρος του ΙΣΑ, καλώ όλους τους συναδέλφους μου, έχοντας υπόψιν τον όρκο του Ιπποκράτη, να δώσουξν το ηχηρό παρών και είμαι σίγουρος ότι θα το δώσουν».

Ο Γιώργος Πατούλης είπε από την πλευρά του πως η Αττική βρίσκεται στο «κόκκινο», ζητώντας ξανά να «δώσουμε όλοι το παρών».

Δείτε το live:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook