Εκτός ημερησίας τοποθετήσεις των επικεφαλής και δημοτικών συμβούλων στο ΔΣ που διεξάγεται μέσω τηλεδιάσκεψης.

Μεταξύ άλλων έγιναν τοποθετήσεις σχετικά με τον λόφο Καστέλι, όπου μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης επανέλαβε την άποψη της δημοτικής αρχής επί του θέματος και επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει ειδική συνεδρίαση και συζήτηση επί της ουσίας, για την αξιοποίηση του ιστορικού μνημείου. 

“Η θέση της δημοτικής αρχής ειναι ξεκαθαρη. Θα προτείνουμε να χαρακτηριστεί ως «Αμιγής Κατοικία» η ευρύτερη περιοχή του λόφου και για κοινωφελείς σκοπούς οι λειτουργίες των κτηρίων. Αυτή θα είναι η πρόταση μας στην ειδική συνεδρίαση για τον Λόφο Καστελι”, είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Χανίων.
“Με καλύπτει ο Δήμαρχος. Θα συζητηθεί στην ώρα του. Δεν μπαίνω στη διαδικασία να επαναλάβουμε αυτά που πολλάκις έχουμε συζητήσει”, τόνισε για το ίδιο θέμα ο Άρης Παπαδογιάννης, ενώ ο Ευτύχης Δαμιανάκης επεσήμανε ότι, “είμαστε υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα των κτηρίων. Απαιτείται σεβάσμος στην ιστορικότητα των κτηρίων”.

Oι παρατάξεις Βάμβουκα, Σαρρή, Βουρλάκη και Ρίζου κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γρηγόρης Αρχοντάκης επεσήμανε ότι συμφωνεί με την πρόταση του τεχνικού επιμελητήριου,

Αναμένεται πλέον να οριστεί ημερομηνία συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook