Το ζήτημα της κατάστασης που υπάρχει στα σχολεία των Χανίων λόγω Covid-19, συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων. 

Ο αντιδήμαρχος Χανίων σε θέματα Παιδείας Αντώνης Βαρδάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα που επικρατεί στα σχολεία και στο πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση, με τα κρούσματα να αυξάνονται συνεχώς. Επιβεβαίωσε μάλιστα την από κοινού πρωτοβουλία Δήμου, αντιπεριφέρειας Χανίων και Περιφέρειας Κρήτης να στείλουν επιστολή στον Νίκο Χαρδαλιά και στο Υπουργείο Παιδείας, με την οποία ζητείται το κλείσιμο των σχολείων στους Δήμους Χανίων και Αποκορώνου, ασχέτως της επιδημιολογικής κατηγορίας που βρίσκονται τα Χανιά, θέμα για το οποίο προχτές σας ενημέρωσε και το Flashnews.gr.

Όπως τόνισε ο κ. Βαρδάκης: “Βλέπουμε με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης το ζήτημα των σχολείων. Διαχειριζόμαστε την κατάσταση, για να προστατεύσουμε τη σχολική κοινότητα. Εκφράζουμε την αγωνίας μας γιατί δυσκολεύει η κατάσταση. Αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχος και Περιφερειάρχης έστειλεαν επιστολή σε Νίκο Χαρδαλιά και Υπουργείο Παιδείας όπου ζητείται το κλείσιμο των σχολείων. Η επιπλέον καθαριότητα δεν λύνει το πρόβλημα της εξάπλωσης του ιού”. 

Ο κ. Βαρδάκης επεσήμανε ότι την Παρασκευή θα υπάρξει απόφαση για το αν τα Χανιά μπουν σε “βαθύ κόκκινο”. “Χτες υπήρξε επικοινωνία Αρναουτάκη με Χαρδαλιά, ο οποίος τον παρέπεμψε στην Υπουργό Παιδείας την κ. Κεραμέως. Η κ. Κεραμέως είχε στη συνέχεια επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη και εκείνη τον παρπεμψε στον ΓΓ του Υπ. Παιδείας κ Πρεζεράκο. Αυτό σημαίνει ότι την Παρασκευή θα υπάρξει η απόφαση για τα Χανιά για το αν θα μπουν σε “βαθύ κόκκινο”. Το θέμα θα συζητηθεί αύριο από τους λοιμωξιολόγους”.

Στη συζήτηση για τα σχολεία, μέσω ειδικής άδειας συμμετείχε και η προϊσταμένη της α’ βάθμιας εκπαίδευσης Χανίων κ. Πόπη Κασσωτάκη-Ψαρουδάκη που επεσήμανε: “Είμαστε σε διαρκή επαφή με τον Δήμο και όλους τους φορείς. Προσπαθούμε για το καλύτερο. Υπάρχουν περιορισμοί σε νομοθετικό πλαίσιο. Ευχαριστώ όλους όσοι μας βοηθούν. Είμαστε σε ετοιμότητα. Διευθυνση, Δημος. Προτείναμε σε Δήμο Χανίων και Δήμο Αποκορώνου όπου υπάρχει κλιμακούμενη τάση να κλείσουν τα σχολεία. Υπάρχει όμως συγκεκριμένη η διαδικασία. Οι αξιόπιστες πληροφορίες ειναι σημαντικές από τα σχολεια. Η πίεση πρέπει να ασκηθεί στην κεντρική εξουσία για να ληφθούν οι αποφάσεις που πρέπει”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook