Βαρύτατες ποινές επέβαλε το δικαστήριο στους δυο Αλβανούς αδελφούς που βασάνισαν αλύπητα και στο τέλος σκότωσαν πριν από ένα χρόνο έναν 88χρονο σε χωριό της Μεσσηνίας για να του αρπάξουν τις οικονομίες του, που ήταν- δεν ήταν 300 ευρώ!

Το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Κυπαρισσίας τους καταδίκασε σε ισόβια συν 15 χρόνια κάθειρξη, χωρίς να αναγνωρίσει το παραμικρό ελαφρυντικό. Η υπεράσπιση είχε ζητήσει την μετατροπή της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη, κάτι που δεν έγινε δεκτό και οι κατηγορούμενοι δικάστηκαν για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία κατά συναυτουργία.

Οι δυο αδελφοί ηλικίας 21 και 32 χρόνων επιτέθηκαν στον άτυχο 88χρονο τα ξημερώματα της 2ας Οκτωβρίου 2010, όταν πήγε να φτιάξει καφέ στην κουζίνα του σπιτιού. Τον έδεσαν χειροπόδαρα, τον φίμωσαν με ταινία και τον χτύπησαν στο κεφάλι. Έπειτα, έψαξαν το σπίτι, άρπαξαν τα λιγοστά χρήματα και έφυγαν. Όμως, οι αστυνομικοί τους ανακάλυψαν εύκολα στο σπίτι όπου κατοικούσαν στην Καλαμάτα.

Τα δυο αδέλφια, σύμφωνα με δημοσίευμα στο protothema.gr, που είχαν έρθει παράνομα στη χώρα, είχαν δουλέψει παλιότερα στα κτήματα του θύματος, που βρέθηκε νεκρό τρεις ημέρες μετά το έγκλημα. Η εθνικότητα των δολοφόνων ήταν από την πρώτη στιγμή γνωστή, καθώς είχα καλύψει το πρόσωπο του νεκρού γέροντα με ένα πανί, κάτι που συνηθίζουν οι Αλβανοί!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook