Με παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης και συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στη συνέχεια στο Εργατικό Κέντρο, σωματεία και φορείς του Ηρακλείου.

Η συγκέντρωση έγινε για την διεκδίκηση μέτρων για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αντιπροσωπεία παρέδωσε στον αντιπεριφερειάρχη ψήφισμα με αιτήματα και διεκδικήσεις που συνυπογράφουν 20 σωματεία και φορείς της περιοχής.

«Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα στα σωματεία για συντονισμό για την υπεράσπιση της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων μας», Με το ψήφισμά μας εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας σε κάθε εργατική και λαϊκή κινητοποίηση, όπως είναι οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες των υγειονομικών και των φοιτητών. Παράλληλα, θέτουμε στο επίκεντρο τη διεκδίκηση μέτρων για τους εποχικούς εργαζόμενους που ανεξαρτήτως κλάδου έχουν υποστεί μεγάλη μείωση στο εισόδημά τους. «Δεν θα αφήσουμε κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Καμία οικογένεια απροστάτευτη,  μπροστά στις απειλές πλειστηριασμών, αλλά και διακοπών της ηλεκτροδότησης και υδροδότησης στα λαϊκά νοικοκυριά μέσα στις συνθήκες της πανδημίας». Τέλος, προετοιμάζουμε αγωνιστική κλιμάκωση και απεργιακή απάντηση στην κυβέρνηση και το νομοσχέδιο που καταργεί εργασιακά, κοινωνικοασφαλιστικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Οι πρωτοβουλίες ήταν ενταγμένες στο πρόγραμμα δράσης που αποφασίστηκε σε διαδικτυακή σύσκεψη σωματείων και φορέων. Η σχετική δραστηριότητα συνεχίζεται την Τρίτη 16/3, με παρέμβαση στα γραφεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και την Πέμπτη 18/3, με συμμετοχή στη μέρα πανελλαδικής δράσης με αφορμή την έναρξη των πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών.Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook