Απόφαση Φοιτητικών Συλλόγων Πολυτεχνείου και ΕΛΜΕΠΑ Χανίων

Καταγγέλλουμε την νέα περικύκλωση του ΑΠΘ από τις 6 το πρωί, από μεγάλο αριθμό αστυνομικών δυνάμεων, με σκοπό να χτυπήσουν και να εκκενώσουν την κατάληψη της πρυτανείας που πραγματοποιείται από φοιτητικούς συλλόγους, τις 33 προσαγωγές  φοιτητών, την εκδίωξη και την απαγόρευση εισόδου σε φοιτητές, εκλεγμένους συνδικαλιστές στα ΔΣ των ΦΣ και εργαζόμενους του Ιδρύματος.

Η απάντηση της κυβέρνησης στα δίκαια αιτήματά μας για να ανοίξουν οι σχολές είναι να στέλνει ΜΑΤ – ακόμα και ελικόπτερα, να εντείνει την καταστολή, να προχωράει σε προσαγωγές. Δεν μας τρομάζει αλλά μας πεισμώνει ακόμα περισσότερο αυτό αποδείξαμε και με τα χτεσινά μαχητικά μας συλλαλητήρια.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα αφήσουμε την αστυνομία να στρατοπεδεύσει στις σχολές μας! Η αστυνομία δεν έχει καμιά δουλειά στα πανεπιστήμια! Τα πανεπιστήμια ανήκουν στους φοιτητές και στις ανάγκες τους. Αντί για την αστυνομοκρατία και την ένταση της καταστολής η κυβέρνηση  να πάρει τώρα μέτρα για να επαναλειτουργήσουν τα πανεπιστήμια. Το ξεκαθαρίζουμε ο νόμος έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά.

Ενώνουμε την φωνή μας με τους συναδέλφους μας στο ΑΠΘ, απαιτούμε εδώ και τώρα:

·        να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις από τον χώρο του ιδρύματος.

·        να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες φοιτητές.

Καλούμε σε συγκέντρωση καταδίκης σήμερα στις 18:00 στην πλ. Δημ. Αγοράς Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook