Ολοένα και πιο δραματικές είναι οι διαστάσεις της ανεργίας στην Κρήτη, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας. Το νησί όπου παλαιότερα εμφανιζόταν να έχει τους χαμηλότερους δείκτες ανεργίας πανελλαδικά, τώρα πλέον «πρωταγωνιστεί» έχοντας καταλάβει μια από τις υψηλότερες θέσεις της «δυστυχίας».

Μάλιστα η έκταση του δράματος λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις εάν ληφθούν υπόψιν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την ανεργία στην διάρκεια του καλοκαιριού, δηλαδή στην διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ τον περασμένο Αύγουστο, δηλαδή στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, με τα ξενοδοχεία γεμάτα, το ποσοστό ανεργίας στην Κρήτη έφτασε στο 16,4% σημειώνοντας άνοδο κατά 34,4% συγκριτικά με τον Αύγουστο του 2010 που η ανεργία ήταν 12,2%.

Η ανεργία τον Αύγουστο στην Κρήτη

\"\"
Όμως ακόμη πιό ανησυχητική είναι η εξέλιξη των ποσοστών ανεργίας στην Κρήτη κατα τους τρείς καλοκαιρινούς μήνες καθώς καταδυκνείουν το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει συνολικά στην διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Κατα μέσον όρο στο τρίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου – Αυγούστου και σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της ΕΣΤΑΤ, το ποσοστό ανεργίας στην Κρήτη απο το 7,1% το 2008, ανέβηκε στο 9,1% το 2009, στο 11,9% το 2010 και έφτασε στο 14,5% το 2011.

Η ανεργία στο τρίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου-Αυγούστου στην Κρήτη

\"\"

Εαν στα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής προστεθεί το ότι μονίμως τα Εργατικά Κέντρα κάνουν λόγο για πλασματική ανεργία και ότι το πραγματικό ποσοστό είναι υψηλότερο, τότε το μόνο βέβαιο είναι πως στην διάρκεια του Χειμώνα η κατάσταση θα πάρει δραματικές αν όχι τραγικές διαστάσεις.

Flashnews

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook