Η κοπέλα παραμένει σε καραντίνα. Τι γίνεται με τη βρετανική μετάλλαξη.

Η μετάλλαξη κορωνοϊού της  Νοτίου Αφρικής έφτασε και στην Κρήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr μια νεαρή κοπέλα από το Ηράκλειο διαπιστώθηκε να είναι θετική στη μετάλλαξη της νοτίου Αφρικής γεγονός που έχει σημάνει συναγερμός στον ΕΟΔΥ, αφού, συν τοις άλλοις, η κοπέλα δεν έχει ιστορικό ταξιδιού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κοπέλα ήρθε σε επαφή με άτομο που έκανε ταξίδι από την Αθήνα στο Ηράκλειο το οποίο νοσεί, ωστόσο είναι σε διαδικασία εξετάσεων για να διαπιστωθεί αν είναι θετικό στην μετάλλαξη της νοτίου Αφρικής. Πάντως, το συγκεκριμένο άτομο διαμένει στην Αθήνα (τη δεδομένη στιγμή νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο).

Η κοπέλα από το Ηράκλειο είναι καλά στην υγεία της, ωστόσο, ενώ έχει εκπνεύσει η "κατ' οίκον" καραντίνα των 14 ημερών, θα συνεχίσει να βρίσκεται σε "κατ' οίκον" περιορισμό αφού τις προηγούμενες ημέρες, σε νέο τεστ που υποβλήθηκε βρέθηκε να έχει μειωμένο μεν, όχι ωστόσο πολύ χαμηλό, ιικό φορτίο, με συνέπεια να κριθεί ότι είναι δυνατή να μεταδώσει τον ιό.

Την επόμενη εβδομάδα θα ξανακάνει τεστ, ενώ θετικό γεγονός αποτελεί ότι σε έλεγχο που υποβλήθηκαν όλες οι επαφές της, ήταν όλες "αρνητικές" στον ιό.

Η εξέλιξη της βρετανικής μετάλλαξης στην Κρήτη

Σύμφωνα με την καθιερωμένη ενημερωση του ΕΟΔΥ για την βρετανική μετάλλαξη βρέθηκαν 46 νέα στελέχη στο Ηράκλειο (162 συνολικά), 4 νέα στέλεχη στο Λασίθι (34 συνολικά), 16 νέα στο Ρέθυμνο (62 συνολικά) και 4 νέα στα Χανιά (14 συνολικά).


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook