Πρόκειται για μια γυναίκα ηλικίας 76 ετών.

Με τη συμπλήρωση ενός έτους ακριβώς από την εμφάνιση του κορονοιού στη χώρα μας αλλά και την έναρξη του πρώτου lockdown,  είναι γεγονός ο πρώτος θάνατος στο Δήμο της Ιεράπετρας με καταγεγραμένη αιτία θανάτου τον κορονοιό.

Πρόκειται για μια γυναίκα ηλικίας 76 ετών η οποία άφησε σήμερα το μεσημέρι την τελευταία της πνοή στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου από καρδιοαναπνευστική ανακοπή λόγω λοίμωξης covid 19. Η άτυχη γυναίκα νοσηλευόταν για περίπου ένα μήνα στο νοσοκομείο, με τα πρώτα συμπτώματα που ένιωσε στο σπίτι της στα μέσα του Φλεβάρη να είναι μια έντονη δυσφορία με αποτέλεσμα να οδηγηθεί αρχικά στο νοσοκομείο Ιεράπετρας και στην πορεία στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Η 76χρονη με το σύζυγό της ζούσαν για χρόνια στην Αθήνα αλλά μετά τη συνταξιοδότησή τους ήρθαν για μόνιμη διαμονή στο Χριστό Ιεράπετρας απ΄ όπου κατάγεται και η ίδια.

Η κηδεία θα γίνει αύριο το μεσημέρι στο Χριστό κάτω από αυστηρά μέτρα προστασίας καθώς η σωρός έχει τοποθετηθεί μέσα σε ειδικές σακούλες και στη συνέχεια μέσα σε ειδικό σιδερένιο κουτί καλά σφραγισμένο τηρουμένων των προβλεπόμενων οδηγιών χωρίς να επιτραπεί να ανοιχτεί μέχρι και την ταφή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook