Δελτίο τύπου για την συγκέντρωση του Ενιαίου ΦΣ Πολυτεχνείου Κρήτης και ΕΛΜΕΠΑ Χανίων ενάντια στην εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου:

Ηχηρό μήνυμα έστειλαν ο ενιαίος ΦΣ Πολυτεχνείου Κρήτης και ο ΦΣ ΕΛΜΕΠΑ Χανίων, ενάντια στη καταστολή και την εισβολή των ΜΑΤ στην πρυτανεία του ΑΠΘ, με δυναμική συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης για τρίτη συνεχόμενη μέρα. Ακούστηκαν δυνατά τα συνθήματα «ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, έξω τα ΜΑΤ απ’ όλες τις σχολές» και «η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των φοιτητών η πάλη θα την σπάσει».

Στην απόφαση-κάλεσμα των συλλόγων, αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα αφήσουμε την αστυνομία να στρατοπεδεύσει στις σχολές μας! Η αστυνομία δεν έχει καμιά δουλειά στα πανεπιστήμια! Τα πανεπιστήμια ανήκουν στους φοιτητές και στις ανάγκες τους. Αντί για την αστυνομοκρατία και την ένταση της καταστολής η κυβέρνηση  να πάρει τώρα μέτρα για να επαναλειτουργήσουν τα πανεπιστήμια. Το ξεκαθαρίζουμε ο νόμος έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά!»

Τέλος απαίτησαν να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις από τον χώρο του ιδρύματος του ΑΠΘ και να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες φοιτητές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook