Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων με φόντο την ανοδική πορεία των κρουσμάτων στα Χανιά

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και με πολλούς αποδέκτες απευθύνει ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση - έκκληση η σοβαρότητα της κατάστασης αυτές τις ημέρες επιβάλλει περισσότερη προσοχή και τήρηση των βασικών υγειονομικών μέτρων.

Τονίζει επίσης ότι οι υγειονομικοί Χανίων είναι στο πλευρό των πολιτών όμως και η πολίτες πρέπει να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια για να είναι όσο το δυνατόν λιγότερες οι απώλειες από την πανδημία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων έχεις ως εξής:

"Λαμβάνοντας υπ΄όψιν τις εξελίξεις σχετικά με την εξάπλωση του covid19  στην χώρα μας και ιδιαίτερα την Περιφερειακή  Ενότητα Χανίων  ο Ι.Σ.Χανίων απευθύνει εκ νέου έκκληση να επιδειχθεί επιτέλους από όλους η δέουσα υπευθυνότητα και πειθαρχία, σε ό,τι αφορά την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Η πανδημία δεν πρόκειται να εξαληφθεί ούτε δια μαγείας, ούτε μόνο από τα μέτρα της κυβέρνησης, ούτε μόνο από τον εμβολιασμό, που ούτως ή άλλως έχει επιτευχθεί ακόμη σε μικρό ποσοστό του πληθυσμού.

Επισημαίνουμε  ότι η σοβαρότητα της κατάστασης επιβάλλει τώρα περισσότερο από ποτέ την τήρηση των βασικών υγειονομικών μέτρων που ήδη γνωρίζουμε (αποφυγή συγχρωτισμού, σωστή χρήση μάσκας, τακτική υγιεινή των χεριών μας), τα όπλα που όλοι έχουμε και οφείλουμε να χρησιμοποιήσουμε. Αν όχι για εμάς τους ίδιους, τουλάχιστον για τους συνανθρώπους μας: τους συγγενείς μας, τους φίλους μας, τους συμπολίτες μας.

Σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊου κατανοούμε ότι στην περίοδο που διανύουμε υπάρχει αντίστοιχη αναγκαιότητα για άντληση πληροφοριών, γι΄αυτό συνιστούμε να απομονώνονται οι όποιες ανεύθυνες συμβουλές  δίνονται από άτομα που δεν σχετίζονται με την ιατρική επιστήμη, ενώ όσοι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας να απευθύνονται για οδηγίες στον ιατρό τους, τον εξ ορισμού ειδικό γι΄αυτόν τον λόγο.

Οι υγειονομικοί των Χανίων είμαστε στο πλευρό σας, αλλά η συμμετοχή σας είναι απαραίτητη για μπορέσουμε να βγούμε με τις ελάχιστες απώλειες από αυτή την καθημερινή μάχη με την πανδημία."


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook