Οι σκέψεις της αεροπορικής εταιρείας ενόψει της επιστροφής των τουριστών

Κάποια από τα πιο μεγάλα της αεροσκάφη σκέφτεται να χρησιμοποιήσει η British Airways για τις κοντινές διαδρομές προς ηλιόλουστες περιοχές, όπως η Ελλάδα, αυτό το καλοκαίρι. Σκοπός της εταιρείας είναι να εξασφαλίσει ένα μεγαλύτερο κομμάτι των εσόδων από την επιστροφή των ταξιδιωτών, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο ανθρώπους με γνώση του θέματος.

Με το Ηνωμένο Βασίλειο να βρίσκεται ανάμεσα στους ηγέτες στη διανομή των εμβολίων, η Ελλάδα – αγαπημένος προορισμός για τους Βρετανούς – σχεδιάζει να καλωσορίσει τους ταξιδιώτες από τα μέσα Μαΐου. Η Ισπανία αναμένεται να ακολουθήσει. Οι αεροπορικές εταιρείες που έχουν μείνει σε μεγάλο βαθμό σε αδράνεια, σπεύδουν να αξιοποιήσουν στο μεγαλύτερο βαθμό τα ταξίδια στις αρχές του καλοκαιριού.

Στο αεροδρόμιο Χίθροου στο Λονδίνο, η British Airways διαθέτει αεροσκάφη Boeing Co. 787, 777 και Airbus SE A350 διπλού διαδρόμου που μπορούν να μεταφέρουν ακόμη και διπλάσιο αριθμό ανθρώπων σε σχέση με αεροσκάφη μονού διαδρόμου, που συνήθως εκτελούν τις ευρωπαϊκές διαδρομές, αναφέρει το δημοσίευμα. Πολλά από τα μεγαλύτερα αεροπλάνα είναι διαθέσιμα επειδή οι προορισμοί μεγάλων αποστάσεων που εξυπηρετούν κυρίως δεν πραγματοποιούνται ακόμα και δεν αναμένεται να ξεκινήσουν το ίδιο σύντομα με τις περιφερειακές συνδέσεις.

Η τελική απόφαση της British Airways θα εξαρτηθεί από τον όγκο των κρατήσεων και τα σχέδια του Ηνωμένου Βασιλείου να επιτρέψει ξανά τα ταξίδια αναψυχής, ανέφεραν οι πηγές, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή οι συζητήσεις είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο.

Τοπικά ταξίδια

Τα μικρότερα αεροπλάνα μπορεί είναι πιο αποδοτικά ως προς τα καύσιμα σε μικρότερες αποστάσεις, όμως δεν είναι η πρώτη φορά που αεροπορικές εταιρείες σχεδιάζουν να αξιοποιήσουν μεγαλύτερα αεροσκάφη για πιο σύντομα ταξίδια. Η Air France χρησιμοποίησε το διώροφο Airbus A380 για να μεταφέρει 500 άτομα μεταξύ Λονδίνου και Παρισιού, το 2010. Η Emirates επιστράτευσε αεροσκάφη A380 για απόσταση 40 λεπτών μεταξύ Ντουμπάι και Ομάν πριν η πανδημία πλήξει τα ταξίδια.

Η British Airways χρησιμοποίησε τα A350 της για ταξίδια μεταξύ Λονδίνου και Μαδρίτης το 2019, όταν μόλις είχε παραλάβει το συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους και εκπαίδευε το προσωπικό της

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook