Χρηματοδότηση του Δήμου Ανωγείων με το ποσό των 400.000 για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από τις θεομηνίες του περασμένου Νοεμβρίου

Μέσα από μια αρκετά σύντομη και συντονισμένη προσπάθεια σε λίγους μόλις μήνες, το Υπουργείο  Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης προέβη στην ικανοποίηση του αιτήματος του Δήμου Ανωγείων για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν μετά τις πρόσφατες θεομηνίες.  

Ειδικότερα, εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 400.000 ευρώ για τον Δήμο Ανωγείων με στόχο να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημίες που προκλήθηκαν. Η εγκεκριμένη χρηματοδότηση έρχεται να προστεθεί στην αρχική πίστωση των 250.000€ του Υπουργείου Εσωτερικών. Ο Δήμαρχος Ανωγείων κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κύριο Ιωάννη Κεφαλογιάννη για να τον ευχαριστήσει, από κοινού με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, για την πραγματικά άμεση ανταπόκριση. Από τη μεριά του ο Γιάννης Κεφαλογιάννης τόνισε πως η Κυβέρνηση αποδεικνύει στην πράξη πως αντιμετωπίζει τις δυσκολίες, με ταχύτητα και υπευθυνότητα στηρίζοντας το δύσκολο έργο της αυτοδιοίκησης, ειδικά σε ότι αφορά το κρίσιμο ζήτημα της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών.

Δήλωση Δημάρχου Ανωγείων Σωκράτη Σ. Κεφαλογιάννη 

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών  κ. Κώστα Καραμανλή και τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κύριο Ιωάννη Κεφαλογιάννη, για την συνέπεια τους στην υπόσχεση τους για την χρηματοδότηση και του Δήμου μας μετά τις πρόσφατες θεομηνίες.   

Η έκδοση της σχετικής απόφασης χρηματοδότησης 400.000€ για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πρόσφατη θεομηνία έρχεται να προστεθεί στην αρχική πίστωση των 250.000€ του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Στόχος μας τώρα να προχωρήσουμε άμεσα σε όλες εκείνες τις ενέργειες ώστε να αποκαταστήσουμε μέρος των ζημιών προς όφελος των πολιτών.»

Η απόφαση του Υπουργείου Υποδομών περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση του Δήμου Ανωγείων του Ν. Ρεθύμνης με το ποσό των τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ (400.000,00€) με σκοπό να πραγματοποιηθούν εργασίες επισκευής αγροτικής κτηνοτροφικής οδοποιίας και κατασκευής τοίχων αντιστήριξης από προκατασκευασμένα στοιχεία απο οπλισμένο σκυρόδεμα. 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook