Προθεσμία για να απολογηθούν αύριο στην ανακρίτρια ζήτησαν και πήραν οι συλληφθέντες για το αιματηρό περιστατικό της Πέμπτης που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό ενός 19χρονου από αιχμηρό αντικείμενο και τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Χανίων.

Πρόκειται για τους οπαδούς δυο ομάδων, τεσσάρων του Ολυμπιακού και τριών του Παναθηναϊκού οι οποίοι συνεπλάκησαν και σήμερα πέρασαν το κατώφλι της εισαγγελέως.

Στον φερόμενο ως δράστη, οπαδό του Ολυμπιακού που κατηγορείται ότι με αιχμηρό αντικείμενο κατάφερε πλήγμα στον 19χρονο με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του, η εισαγγελέας άσκησε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Στους υπόλοιπους 3 συλληφθέντες της πλευράς αυτής άσκησε δίωξη για άμεση συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας. Επιπλέον και οι τέσσερις κατηγορούνται για το πλημμέλημα της συμμετοχής σε συμπλοκή.

Στην έτερη πλευρά, αυτή των οπαδών του Παναθηναϊκού, η εισαγγελέας άσκησε δίωξη για 3 πλημμεληματικές παραβάσεις, για συμπλοκή στο πλαίσιο του αθλητικού νόμου καθώς και για οπλοφορία και οπλοχρησία.

Οι κατηγορούμενοι οπαδοί του Παναθηναϊκού μεταξύ των οποίων και ο τραυματισθείς 19χρονος υποστηρίζουν ότι όχι μόνο δεν επεδίωξαν τη συμπλοκή αλλά προσπάθησαν να την αποφύγουν, προσπαθώντας να απομακρυνθούν με τα αυτοκίνητά τους, όπως όπως τουλάχιστον οι ίδιοι ισχυρίζονται εμποδίστηκαν από όχημα της άλλης ομάδας οπαδών η οποία και φέρεται να τους επιτέθηκε.

Από την άλλη πλευρά, οι τέσσερις οπαδοί του Ολυμπιακού, μεταξύ αυτών και ο φερόμενος δράστης, υποστηρίζουν ότι βρίσκονταν σε κατάσταση άμυνας σε τη διάρκεια της συμπλοκής και ότι σε αυτό το πλαίσιο επήλθε ο τραυματισμός. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι υπήρχε αριθμητική δυσαναλογία και ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού ήταν  4 και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού περίπου 10.

Τ.Λ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook