Ο κύβος ερρίφθη για την τύχη του Ενετικού λιμένα Ηρακλείου.

Μετά από άριστα συντονισμένη δράση της διοίκησης του ΟΛΗ ΑΕ και σειρά επαφών της με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, και Ναυτιλίας το ΤΑΙΠΕΔ και άλλους εμπλεκόμενους φορείς ο κύβος ερρίφθη για την τύχη του Ενετικού λιμένα Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας σε τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα χτες Παρασκευή, υπήρξε η δέσμευση ότι το Ενετικό λιμάνι που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την καθημερινότητα της πόλης και τους πολίτες,  θα εξαιρεθεί από το πακέτο αξιοποίησης που είχε αποφασίσει η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιεί η σημερινή της ΝΔ.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που δικαιώνει πανηγυρικά την σημερινή διοίκηση του ΟΛΗ, που είχε δημόσια δεσμευτεί τόσο τοπικά όσο και κεντρικά από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε να διαχειριστεί την υπόθεση, ότι δεν θα την αφήσει στην τύχη της, μιας και εκτός από την λαϊκή απαίτηση είναι και ταυτόσημη βούληση της, να εξαιρεθεί ο Ενετικός λιμένας από την διαδικασία ιδιωτικοποίησης.

Παράλληλα αποσαφηνίζεται ότι οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν θα είναι σύντομες μιας και η πρώτη φάση θα υλοποιηθεί στα τέλη του τρέχοντος μηνός και η δεύτερη φάση το Φθινόπωρο.

Όσον αφορά την διαχείριση του Ενετικού λιμένα στην ” επόμενη μέρα ” φαίνεται να υπάρχουν διάφορα σενάρια τα οποία βρίσκονται αυτή την στιγμή προς εξέταση με την κυβέρνηση και την διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα να εξετάζουν την καλύτερη δυνατή λύση με άξονα την τοπική απαίτηση που έχουν αφουγκραστεί μετά από σειρά επαφών με τους τοπικούς φορείς και φυσικά την κοινωνία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook