Στις 12 το μεσημέρι έφτασαν στα Δικαστήρια Χανίων οι επτά συλληφθέντες οπαδοί.

-Τελευταία ενημέρωση 14.30-

Οι οκτώ (τελικά) συλληφθέντες απολογούνται ενώπιον της ανακρίτριας για όσα έλαβαν χώρα πριν λίγες μέρες στα Χανιά. Μάλιστα, μετά την απολογία τους ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφανθούν για την προφυλάκιση ή μη αυτών ή κάποιου-κάποιων εξ αυτών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, αν δε συμβεί κάτι απρόοπτο, λόγω του πλήθους των συλληφθέντων που επίκειται να απολογηθούν, η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα.

Ως γνωστόν εμπλέκονται, καθένας με την κατηγορία που τον βαραίνει στο επεισόδιο οπαδικής βίας που έλαβε χώρα στα Χανιά και συγκεκριμένα στις Μουρνιές την περασμένη Τρίτη το μεσημέρι. Συνέπεια αυτού, ο πολύ σοβαρός τραυματισμός με μαχαίρι ενός 19χρονου Χανιώτη.

Ο όγδοος συλληφθείς είναι από την παρέα των φίλων του Παναθηναϊκού που προσήλθε αυτοβούλως στη διαδικασία, αφού πρώτα παραδόθηκε στην αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, πρόκειται για έναν από τους τρεις φίλους του Παναθηναϊκού για τους οποίους (επιπλέον των ήδη συλληφθέντων) έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Οι άλλοι δύο αναζητούνται ακόμα

Οι κατηγορίες

Υπενθυμίζεται ότι, στον φερόμενο ως δράστη, οπαδό του Ολυμπιακού που κατηγορείται ότι με αιχμηρό αντικείμενο κατάφερε πλήγμα στον 19χρονο με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του, η εισαγγελέας άσκησε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Στους υπόλοιπους 3 συλληφθέντες της πλευράς αυτής άσκησε δίωξη για άμεση συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας. Επιπλέον και οι τέσσερις κατηγορούνται για το πλημμέλημα της συμμετοχής σε συμπλοκή.

Στην έτερη πλευρά, αυτή των οπαδών του Παναθηναϊκού, η εισαγγελέας άσκησε δίωξη για 3 πλημμεληματικές παραβάσεις, για συμπλοκή στο πλαίσιο του αθλητικού νόμου καθώς και για οπλοφορία και οπλοχρησία.

Οι κατηγορούμενοι οπαδοί του Παναθηναϊκού μεταξύ των οποίων και ο τραυματισθείς 19χρονος υποστηρίζουν ότι όχι μόνο δεν επεδίωξαν τη συμπλοκή αλλά προσπάθησαν να την αποφύγουν, προσπαθώντας να απομακρυνθούν με τα αυτοκίνητά τους, όπως όπως τουλάχιστον οι ίδιοι ισχυρίζονται εμποδίστηκαν από όχημα της άλλης ομάδας οπαδών η οποία και φέρεται να τους επιτέθηκε.

Από την άλλη πλευρά, οι τέσσερις οπαδοί του Ολυμπιακού, μεταξύ αυτών και ο φερόμενος δράστης, υποστηρίζουν ότι βρίσκονταν σε κατάσταση άμυνας σε τη διάρκεια της συμπλοκής και ότι σε αυτό το πλαίσιο επήλθε ο τραυματισμός. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι υπήρχε αριθμητική δυσαναλογία και ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού ήταν  4 και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού περίπου 10.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook