“Μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου”.

Τι αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση Αποκορώνου:

Σε λίγο καιρό τελειώνει η σύμβαση των είκοσι οκτώ (28 ) εργαζομένων  του Δήμου μας που απασχολούνται με σχέση εργασίας  Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) μέσω του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας  του ΟΑΕΔ.

Οι  εργαζόμενοι αυτοί, προσληφθήκαν  στον  Δήμο αξιοκρατικά,  με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, επειδή ήταν μακροχρόνια άνεργοι.  Ήρθαν ως συμβασιούχοι, γιατί η πολιτική των κυβερνήσεων και των μνημονίων επιτρέπει   με το σταγονόμετρο τις μόνιμες προσλήψεις εργατοτεχνικού προσωπικού στους Δήμους.

Οι εργαζόμενοι αυτοί στελεχώνουν κρίσιμες υπηρεσίες (πχ καθαριότητα) και έχουν αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία. Καλύπτουν  ανάγκες που έχουν επέλθει λόγω των συνταξιοδοτήσεων, της κινητικότητας  των δημοτικών υπαλλήλων  αλλά και  της εμφάνισης και διασποράς του κορονοϊού. Η μη ανανέωση των συμβάσεων τους θα οδηγήσει αργά η γρήγορα σε αδιέξοδο αυτές τις υπηρεσίες  και στην ιδιωτικοποίησή τους.

Ζητάμε από την Δημοτική Αρχή  να εισαχθεί άμεσα και να συζητηθεί στην Οικονομική Επιτροπή (έκτακτη ή τακτική) το κρίσιμο αυτό θέμα, ώστε να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε Αορίστου Χρόνου με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα και  να διεκδικήσει επιπλέον κονδύλια από την κυβέρνηση, για τους μισθούς τους.

 Γιατί είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook