Η Νίκολα Στέρτζον παρουσίασε τον οδικό χάρτη για την έξοδο της Σκωτίας από τους περιορισμούς

Η εντολή της κυβέρνησης της Σκωτίας στους πολίτες της για «παραμομνή στο σπίτι» αναμένεται να αρθεί στις Απριλίου, ενώ τρεις μέρες αργότερα θα ακολουθήσει το άνοιγμα των καταστημάτων λιανεμπορίου, που εξακολουθουν να παραμένουν κλειστά, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Νίκολα Στέρτζον στο κοινοβούλιο της χώρας.

Η πρωθυπουργός ανέφερε πως η εντολή για την παραμονή στο σπίτι θα αντικατασταθεί από την οδηγία προς τους πολίτες να «παραμείνουν κοντά στους τόπους τους», η οποία θα έχει ισχύ για τρεις; εβδομάδες.

Στο άνοιγμα των καταστημάτων του «μη ουσιώδους» λιανεμπορίου από τις 5 Απριλίου, θα περιλαμβάνονται τα κομμωτήρια, μαζί με τις υπηρεσίες click-and-collect, τα φυτώρια, τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και τα καταστήματα οικιακών ειδών, σύμφωνα με τη Στέρτζον.

Ακόμη, περισσότεροι μαθητές θα είναι σε θέση να επιστρέψουν στις τάξεις των σχολείων για δια ζώσης εκπαίδευση.

Η πρωθυπουργός ανέφερε πως η Σκωτία θα βγει από το lockdown και θα περάσει σε ένα νέο επίπεδο περιορισμών στις 26 Απριλίου, εκτιμώντας πως το πρόγραμμα εμβολιασμών θα έχει προχωρήσει σε τέτοιο σημείο ώστε «να μας δώσει την εμπιστοσύνη να μειώσουμε τους περιορισμούς πολύ περισσότερο».

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί σε όλη τη χώρα θα καταργηθούν επίσης στις 26 Απριλίου. «Ελπίζουμε ότι οι περιορισμοί στα ταξίδια μεταξύ της Σκωτίας και άλλων περιοχών του Ηνωμένου Βασιλείου και της ευρύτερης κοινής ταξιδιωτικής κοινότητας, μπορούν επίσης να αρθούν, αν όχι στις 26 Απριλίου, τότε λίγο αργότερα» πρόσθεσε η Στέρτζον.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook