Καταγγελία για μέλη της διοίκησης από τον Χρήστο Τσοντάκη επίσης μέλος του Δ.Σ.

Την ανεξαρτητοποίησή του από τον συνδυασμό «Ενωμένοι Επιχειρηματίες» του προέδρου του Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνη Ροκάκη, ανακοίνωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Χρήστος Τσοντάκης.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του, ο  κ. Τσοντάκης, αιτία απετέλεσαν οι πράξεις δυο μελών της διοίκησης οι οποίοι – όπως αναφέρει – «με τη στάση και τις πράξεις τους βάζουν την κομματική τους ταυτότητα πάνω από το συμφέρον του Επιμελητηρίου και των Χανιωτών επιχειρηματιών.»

Μάλιστα τονίζει πως και στις δύο περιπτώσεις «μεγάλη ευθύνη φέρει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων κ. Ροκάκης που από τη στάση που έχει κρατήσει και στις δύο περιπτώσεις, τους στηρίζει».

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Χρήστου Τσοντάκη

«Συνάδελφοι,

Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιώ την ανεξαρτητοποίησή μου από το συνδυασμό «Ενωμένοι Επιχειρηματίες» του Επιμελητηρίου Χανίων.

Βασικότερος λόγος είναι το γεγονός ότι δεν προτίθεμαι να είμαι μέλος μιας διοίκησης, της οποίας δύο εκ των εφτά μελών εκχυδαΐζουν και γελοιοποιούν τον Χανιώτη Πρωθυπουργό, ενώ με τη στάση και τις πράξεις τους βάζουν την κομματική τους ταυτότητα πάνω από το συμφέρον του Επιμελητηρίου και των Χανιωτών επιχειρηματιών.

Αναφέρομαι στον κ. Μουντάκη, ο οποίος πρόσφατα επιχείρησε να γελοιοποιήσει την επίσκεψη του τότε Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην οικία του Κυριάκου Μητσοτάκη και στον κ. Χαιρετάκη που παρουσιάζει τον Πρωθυπουργό μας ως Χίτλερ, ενώ ταυτόχρονα χαρακτηρίζει τη Νέα Δημοκρατία ως «Νέα Δικτατορία».

Και στις δύο περιπτώσεις, μεγάλη ευθύνη φέρει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων κ. Ροκάκης που από τη στάση που έχει κρατήσει και στις δύο περιπτώσεις, τους στηρίζει. Για την ιστορία, είχα απαιτήσει από τον κ. Ροκάκη να ζητήσει τις παραιτήσεις και των δύο από τη διοικητική επιτροπή, κάτι που ποτέ δεν έπραξε.

Δυστυχώς, δεν μπορώ να ανήκω σε μια παράταξη που δεν σέβεται ούτε την ιστορία του τόπου μας, ούτε τους πολιτικούς αντιπάλους των μελών του: στην προκειμένη περίπτωση, τον δημοκρατικά εκλεγμένο Πρωθυπουργό της χώρας.

Και επειδή τα βιώματα αρκετών σε σχέση με τα κατάλοιπα που άφησε πίσω του ένας εκ των μεγαλύτερων φονιάδων της ιστορίας, ο Αδόλφος Χίτλερ, είναι πολλά και μας έχουν πληγώσει, δηλώνω υπεύθυνα και δημόσια, ότι αυτή η διοίκηση του Επιμελητηρίου Χανίων με αυτή τη συμπεριφορά των μελών της και την στήριξή τους από τον πρόεδρο, αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ για το χανιώτικο επιχειρείν και για την ιστορία των προγόνων μας που υπέφεραν από τον Γερμανό κατακτητή.

Είμαι γιος ενός Ανθρώπου που υπήρξε θύμα αυτών των φονιάδων και από μικρό παιδί έμαθα και να σέβομαι τους συνανθρώπους, αλλά και να ξεχωρίζω ποιοι το «παίζουν» πατριώτες και ποιοι είναι πραγματικά.

Στη μνήμη του πατέρα μου λοιπόν, εγώ δεν μπορώ να δεχθώ σε καμία περίπτωση ούτε την ισοπέδωση, ούτε την εξίσωση που επιχειρούν κάποιοι κατώτεροι των περιστάσεων.    

Το επιμελητήριο κυρίες και κύριοι είναι ένας θεσμός μέσω του οποίου εκπροσωπούνται χιλιάδες επιχειρηματίες. Δεν είναι ούτε συνδικαλιστικός, ούτε κομματικός στίβος, ούτε το τσιφλίκι του μπαμπά σας, ούτε το παιχνιδάκι σας.

Λυπάμαι πολύ.

Ντρέπομαι και απαιτώ έστω και αυτή την ύστατη στιγμή να ζητήσετε συγγνώμη από το χανιώτικο λαό για τη στάση και τη συμπεριφορά σας.
 Με εκτίμηση προς την επιχειρηματική κοινότητα και σεβασμό στα θύματα της ιστορίας μας

Χρήστος Ηλ. Τσοντάκης
Γιος θύματος άμαχου πληθυσμού
Μέλος ΔΣ Επιμελητηρίου Χανίων»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook