Τι αναφέρει ο Βυλευτής Ηρακλείου Γεώργιος Λογιάδης.

Ως βουλευτής του ΜέΡΑ25 και ως Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας παρακολουθώ  την υπόθεση του τροχαίου δυστυχήματος  που διαδραματίστηκε έξω από τη Βουλή, με θύμα έναν 23χρονο.

 Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΜέΡΑ25, με επιστολή προς τον  Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ζητά  να ελεγχθούν για τυχόν ευθύνες όλοι οι εμπλεκόμενοι και να διευκολυνθούν με κάθε τρόπο, τόσο οι αρμόδιες αρχές που διερευνούν το δυστύχημα όσο και η οικογένεια του θύματος.

Είναι προφανές ότι στην υπόθεση πρέπει να υπάρχει πλήρης διαφάνεια και οι όποιες κατηγορίες να βασιστούν σε πραγματικά γεγονότα.

Κανένας θάνατος στο δρόμο δεν είναι αποδεκτός!

Ακολουθεί η Επιστολή

Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων,

κ. Κωνσταντίνο Τασούλα

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021, συνέβη μπροστά από την πύλη της Βουλής των Ελλήνων επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, με εγκατάλειψη του θύματος. Σύμφωνα με περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων, όχημα  το οποίο κινούνταν με κατεύθυνση την Πλατεία Συντάγματος, επιχείρησε να εισέλθει στη Βουλή, παραβιάζοντας τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Κατόπιν της πρόσκρουσης, το εν λόγω όχημα εισήλθε στον χώρο στάθμευσης της Βουλής, αντί να παραμείνει, ως όφειλε, στο σημείο του δυστυχήματος.

Με δεδομένα ότι

η είδηση δεν είδε το φως της δημοσιότητας για δύο εικοσιτετράωρα, και ήδη καταγράφεται στην κοινή γνώμη ως μια ακόμη επιχείρηση συγκάλυψης,
το συγκεκριμένο σημείο, είναι ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της Αθήνας, αν όχι της χώρας, με πολλές κάμερες να καταγράφουν τα διαλαμβανόμενα στον περιβάλλοντα χώρο,
η οικογένεια του άτυχου εικοσιτριάχρονου Ιάσονα που έχασε τη ζωή του κάνει έκκληση για μάρτυρες,
ακολουθήθηκε παράτυπη διαδικασία από τη φρουρά της Βουλής ως προς το όχημα και τον οδηγό που προκάλεσε το δυστύχημα

Αιτούμαστε να ελεγχθούν για τυχόν ευθύνες όλοι οι εμπλεκόμενοι και να διευκολυνθούν με κάθε τρόπο, τόσο οι αρμόδιες αρχές που διερευνούν το δυστύχημα όσο και η οικογένεια του θύματος και να τους διατεθούν – αν αυτό δεν έχει γίνει ήδη: 

α) τα στοιχεία του οδηγού του οχήματος και αντίγραφο του Δελτίου Συμβάντος από την τροχαία

β) τα στοιχεία των μελών της Υπηρεσίας Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων που ήταν μάρτυρες στο συμβάν, καθώς και του τροχονόμου, που φέρεται να επιχείρησε να απομακρύνει αυτόπτες μάρτυρες,

γ) το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

Τέλος, επειδή η συγκεκριμένη παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στο εν λόγω σημείο είναι σύνηθες φαινόμενο και από τύχη ως τώρα δεν θρηνήσαμε θύματα, αιτούμαστε να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα ούτως ώστε τοποθετηθεί ειδικό φανάρι που να επιτρέπει την ασφαλή είσοδο στη Βουλή από τη συγκεκριμένη πύλη για οχήματα που κινούνται επί της Βασιλίσσης Σοφίας με κατεύθυνση την Πλατεία Συντάγματος – και έως τότε να μη επιτρέπεται η πρόσβαση από αυτή την κατεύθυνση. Να εφαρμοστεί δηλαδή ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας. Μόνο έτσι, θα αποτραπεί ένα νέο τροχαίο δυστύχημα.

Κλείνοντας, σας καταθέτουμε την άποψή μας ότι αυτό το τραγικό γεγονός, και η αίσθηση καθεστωτικών συμπεριφορών που ενίσχυσε, έπληξε την εικόνα του Κοινοβουλίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook