Ως λόγο επικαλέστηκε την αναδημοσίευση περιεχομένου από οργανισμό που θεωρείται «ανεπιθύμητος» στη χώρα

Αίτημα στο Twitter να διαγράψει τον λογαριασμό του ειδησεογραφικού ιστότοπου MBK media που ασκεί κριτική στο Κρεμλίνο έκανε η ρωσική ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών Roskomnadzor.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ιστόττοπος MBK, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο λόγος είναι ότι παραβιάζει τη ρωσική νομοθεσία.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος MBK στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι στο αίτημα προς το Twitter επικαλείται, ότι το «ΜΒΚ media» ανάρτησε ενημερωτικό υλικό από τον ιστότοπο Open Russia, έναν οργανισμό που έχει έδρα την Βρετανία και ιδρύθηκε από τον εξόριστο πρώην μεγιστάνα και επικριτή του Κρεμλίνου Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, ο οποίος (οργανισμός -σ.σ) όπως ισχυρίζεται στην ενημέρωση της η Roskomnadzor χαρακτηρίστηκε «ανεπιθύμητος» στη Ρωσία και έχει απαγορευθεί βάσει νόμου που εγκρίθηκε το 2015.

Το MBK media, το οποίο η Ρωσία είχε μπλοκάρει το 2018, χρηματοδοτείται από τον Χοντορκόφσκι. Η Μόσχα την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι επιβράδυνε τη λειτουργία του Twitter στη Ρωσία σε αντίποινα, επειδή δεν απομάκρυνε μια λίστα με απαγορευμένο περιεχόμενο ενώ εν συνεχεία χθες ανακοίνωσε ότι προτίθεται να μπλοκάρει πλήρως το Twitter σ’ έναν μήνα εάν δεν συμμορφωθεί με την απόφαση της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής επικοινωνιών Roskomnadzor.

Ο ιστότοπος MBK media δημοσίευσε ένα μήνυμα της Roskomnadzor, το οποίο λέει ότι το Twitter έχει λάβει επίσημο αίτημα σχετικά με το περιεχόμενο του λογαριασμού Twitter@MBKhMedia.

Το Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει. Ο Roskomnadzor δήλωσε ότι ο λογαριασμός του ΜΒΚ media στο Twitter είχε περιεχόμενο από έναν οργανισμό που θεωρείται «ανεπιθύμητος» στη Ρωσία, ισχυρισμός τον οποίο αρνήθηκε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος.

«Η διεύθυνση σύνταξης δεν έχει λάβει καμία προειδοποίηση από την Roskomnadzor», δήλωσε η διευθύντρια σύνταξης του MBK media, Βερόνικα Κουτσίλο, υπογραμμίζοντας ότι «το ΜΚΒ media» δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε οργάνωση και δεν δημοσιεύει δικό τους υλικό.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφερόμενος σήμερα στην ρυθμιστική αρχή επικοινωνίας της Ρωσίας Roskomnadzor, δήλωσε ότι η δραστηριότητα της σε σχέση με το Twitter αποσκοπεί στο να το υποχρεώσει να τηρεί τους νόμους της Ρωσικής Ομοσπονδίας και δεν στρέφεται εναντίον του εν λόγω μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook