Η διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΑΚ:

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας έχει καθιερωθεί από ετών ως επίσημη εορτή της Όρθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ), αλλά και ως ευκαιρία πνευματικής περισυλλογής και διαπροσωπικής κοινωνίας. Η εορτή αυτή αποκτά ιδιαίτερο περιεχόμενο, διότι το Ίδρυμα, επί πενήντα και πλέον έτη, διακονεί την Εκκλησία, η οποία αντιστέκεται σε κάθε μορφή «εικονομαχίας» από όπου και αν προέρχεται. 

Δυστυχώς, η πρόσφατη πανδημία (Covid-19) δεν μας επιτρέπει εφέτος να επικοινωνήσουμε «πρόσωπο πρός πρόσωπο», αλλά και να συνεορτάσουμε τη μεγάλη θριαμβική εορτή της Χριστιανοσύνης. Θα προσπαθήσουμε, όμως, διαδικτυακά και με σεβασμό σε όλα τα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, που έχουν καθορισθεί από την Ελληνική Πολιτεία, αλλά και τη βοήθεια των Νέων Τεχνολογιών, να ομιλήσουμε για την αναστήλωση του ανθρωπίνου προσώπου στην εποχή της πανδημίας. 

Φέτος το κεντρικό θέμα προς συζήτηση θα είναι: «Όρθοδοξία, Πανδημία και Κοινωνική Συνοχή», με σκοπό να παρουσιαστεί από διακεκριμένους εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας και του εκκλησιαστικού χώρου, το μεγάλο θέμα που ταλανίζει τις σύγχρονες κοινωνίες μας και έχει δημιουργήσει ποικίλες κρίσεις σε κοινωνικό και πνευματικό επίπεδο, πρωτίστως δε της κοινωνικής συνοχής, σύμφωνα με το παρακάτω Πρόγραμμα: 

Σάββατο 20 Μαρτίου 2021 18:00 – 20:00 «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ». 

Συμμετέχουν: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος, Πρόεδρος του Ιδρύματος, ο Ηλίας Μαζοκοπάκης, Παθολόγος Ιατρός στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης – Θεολόγος, ο Γρηγόριος Λαρεντζάκης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Γκράτς της Αυστρίας, Άρχων Μέγας Πρωτονοτάριος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ο Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος, Θεολόγος – Μουσικός. Συντονίζει ο Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ. 

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην παραπάνω διαδικτυακή συνάντηση, χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://bit.ly/2j7COjg για το κανάλι του Ιδρύματος στο YouTube, επιλέγοντας τη συγκεκριμένη εκδήλωση, που θα έχει τη σήμανση “LIVE” (Ζωντανή Μετάδοση).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook