Δύο σπουδαίες διακρίσεις, απονεμήθηκαν στον Δήμο Χανίων για καινοτόμες δράσεις και έξυπνες εφαρμογές από τη διοργάνωση “Best City Awards 2020”, όπου διακρίνονται οι καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στις πόλεις της χώρας.

Ο Δήμος Χανίων, που βραβεύεται για μία  ακόμη χρονιά στη διοργάνωση, κατέκτησε φέτος δύο βραβεία: το χρυσό βραβείο στον πυλώνα “Πληροφοριακά συστήματα και έξυπνες εφαρμογές”, για το Ηλεκτρονικό Σύστημα Διαχείρισης θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ, αρμοδιότητας του Τμήματος Τεχνολογιών Πληροφορικής του Δήμου Χανίων και το ασημένιο βραβείο στον πυλώνα “Ασφάλεια”, για το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για πυρκαγιές, με θερμικές κάμερες στην δασική έκταση Αγίου Ματθαίου, αρμοδιότητας του Τμήματος Τεχνολογιών Πληροφορικής και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης που παρέλαβε το βραβεία τόνισε: “Με ιδιαίτερη τιμή παραλάβαμε τα δύο βραβεία από τη σπουδαία διοργάνωση των Best City Awards 2020. Μια διοργάνωση υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, η οποία αναδεικνύει και βραβεύει τη σημαντική δουλειά που επιτελεί η τοπική αυτοδιοίκηση για τους πολίτες. Πρόκειται για μια προσπάθεια η οποία έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή και συνεχίζεται χάρη στους εργαζομένους των υπηρεσιών μας, που βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση για να διευκολύνουν την εξυπηρέτηση των πολιτών. Ευχαριστούμε από καρδιάς για τη βράβευση και συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα δρομολογούμε ήδη, νέες καινοτόμες ενέργειες και έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών”.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Χανίων συμμετείχε ως βασικός ομιλητής στο «9ο Συνέδριο Virtual Smart Cities Conference 2021», όπου στην ενότητα «Οι Έξυπνες Πόλεις Σήμερα» έκανε μια αναλυτική παρουσίαση με τίτλο: “Ψηφιακή Επανάσταση στον Δήμο Χανίων”. Ο κ. Σημανδηράκης περιέγραψε τα σημαντικά ψηφιακά βήματα που έχει κάνει ο Δήμος Χανίων για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας Covid-19, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν νέες δράσεις ήδη δρομολογημένες για το άμεσο μέλλον.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook