Ανακοίνωση-ενημέρωση από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου για την κατάσταση της υγείας του 3χρονου αγοριού που βρέθηκε σε βαρέλι με νερό.

Γύρω στις 16:30 της Πέμπτης το ΠΑΓΝΗ ενημέρωσε τα ΜΜΕ για την κατάσταση της υγείας του 3χρονου αγοριού που βρέθηκε σε ένα βαρέλι με νερό και το οποίο επέστρεψε ουσιαστικά στη ζωή,  δίνοντας μια τεράστια μάχη για να κρατηθεί σε αυτή.

Η ενημέρωση πάντως του ΠΑΓΝΗ αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα που αναφέρει ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου αισιόδοξα, παρά την τιτάνια ιατρική προσπάθεια που έχει γίνει.

Η ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ που υπογράφει ο διοικητής Γεώργιος Χαλκιαδάκης αναφέρει: 

Ο ασθενής, 3 ετών, νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων όπου διεκομίσθηκε ώρα 21:30 μ.μ. σε υποθερμία (28 °C) και σε μυδρίαση. Τέθηκε άμεσα σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, τοποθετήθηκαν συσκευές επαναθέρμανσης, δόθηκαν τα ενδεδειγμένα αγγειοδραστικά φάρμακα, ενδοφλέβια υγρά, παράγωγα αίματος, καθώς και λοιπή φαρμακευτική αγωγή (αντιβίωση, γαστροπροστασία).

Ο ασθενής βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση των ζωτικών του σημείων, γίνεται κλινικός, εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος των οργανικών συστημάτων και υποστηρίζεται πολλαπλώς σύμφωνα με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης σύνδρομο μετά ανακοπή.

Παρά την πολλαπλή υποστήριξη με όλα τα μέσα, η ανταπόκριση του ασθενή είναι φτωχή. Σημειώνεται ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους γονείς του παιδιού οι οποίοι ενημερώθηκαν για την βαριά κατάσταση και την κακή πρόγνωση.

Η ανακοίνωση και της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Χθες, ημέρα Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021 και ώρα 16:17 προσκομίστηκε στο ΚΥ Χάρακα με ιδιωτικό μέσο άρρεν δύο ετών, χωρίς σφυγμό και αναπνοή. Άμεσα ξεκίνησε προσπάθεια καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης σύμφωνα με τα πρωτόκολλα APLS από το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας, η οποία διήρκεσε περίπου 2 ώρες και 40 λεπτά χωρίς κανένα σημάδι ανάταξης. Με τη διακοπή της προσπάθειας ανάταξης και κατά τη διάρκεια της τυπικής διαδικασίας, το ιατρικό προσωπικό, σε μία ύστατη προσπάθεια, ξεκίνησε εκ νέου προσπάθεια ανάταξης μετά την ανίχνευση ηλεκτρικής δραστηριότητας. Άμεσα έγινε επικοινωνία με το ΕΚΑΒ και τη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ και ξεκίνησε η διακομιδή, συνοδεία γενικού ιατρού και παιδιάτρου του ΚΥ Χάρακα. 

Το περιστατικό μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ από την Κινητή Μονάδα (Όχημα Άμεσης Επέμβασης) του ΕΚΑΒ, η οποία παρέλαβε το περιστατικό στο ύψος της διασταύρωσης για Πεζά στις 20:44. Κατά τη διάρκεια της διακομιδής, η ιατρός-αναισθησιολόγος της Κινητής Μονάδας ΕΚΑΒ και οι ιατροί του KY διασωλήνωσαν το παιδί και συνέχισαν την εξειδικευμένη ΚΑΡΠΑ, σύμφωνα με τα ιατρικά πρωτόκολλα. Το περιστατικό παραδόθηκε στο ΠΑΓΝΗ στις 21:30 με 120 σφίξεις, με υποβοηθούμενη αναπνοή και τέθηκε άμεσα σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. 

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook