Ο πρώην Δήμαρχος Χανίων για τη διάκριση του Δήμου με τα Best City Awards 2020.

Πολύς λόγος έγινε χτες, μέσω και σχετικού δελτίου τύπου για δύο σημαντικές διακρίσεις που απονεμήθηκαν στον Δήμο Χανίων για καινοτόμες δράσεις και έξυπνες εφαρμογές από τη διοργάνωση “Best City Awards 2020”, όπου διακρίνονται οι καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στις πόλεις της χώρας.

Θα ήταν βέβαιο πιο ορθό να τονιστεί ότι επρόκειτο για έργο και πρωτοβουλία της προηγούμενης δημοτικής αρχής και του Δημάρχου Τάσου Βάμβουκα και όχι η νυν δημοτική αρχή να το “περάσει” και να το παρουσιάζει ως κάτι δικό της.

Σίγουρα η υλοποίηση ανήκει στην νυν δημοτική αρχή αλλά θα ήταν ποιο “τίμιο” να τονιστεί ότι το έργο ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής της προηγούμενης.

Το παραπάνω θέμα αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η παράταξη του πρώην Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα “Δήμος Ενεργών Πολιτών”, που μεταξύ άλλων τονίζει ότι “το σημαντικό φυσικά δεν είναι τα βραβεία, αυτά λειτουργούν απλά ως επισήμανση της ουσίας, η οποία δεν είναι άλλη από το έργο που γίνεται για την πόλη και τους δημότες”. 

Η ανακοίνωση του Δήμου Ενεργών Πολιτών αναφέρει:

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας ως παράταξη γιατί από το έργο που επιτελέσαμε ως δημοτική αρχή, προέκυψαν οι δύο πρόσφατες διακρίσεις για τον Δήμο Χανίων. Τα βραβεία  Best City Awards 2020 επιβράβευσαν φέτος δύο πολιτικές που ξεκινήσαμε κατά τη διάρκεια της θητείας μας. Το πρώτο βραβείο αφορά το Ηλεκτρονικό Σύστημα Διαχείρισης θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ που διευκολύνει τους ανάπηρους συμπολίτες μας. Το δεύτερο βραβείο αφορά  το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για πυρκαγιές, με θερμικές κάμερες στην δασική έκταση Αγίου Ματθαίου. Πρόκειται για ένα σύστημα 24ωρης επαγρύπνησης και προστασίας του περιαστικού δάσους, που εγκαταστήσαμε σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Χανίων.

Αξίζουν σίγουρα συγχαρητήρια στις υπηρεσίες του Δήμου που υλοποίησαν τις επιλογές μας και τις έκαναν πραγματικότητα προς όφελος της πόλης. Το σημαντικό φυσικά δεν είναι τα βραβεία, αυτά λειτουργούν απλά ως επισήμανση της ουσίας, η οποία δεν είναι άλλη από το έργο που γίνεται για την πόλη και τους δημότες. Το γεγονός ότι το έργο αυτό υλοποιήθηκε μετά το πέρας της θητείας μας δεν μειώνει στο ελάχιστο την ικανοποίησή μας, αντιθέτως αναδεικνύει ακόμη περισσότερο την αξία της συνέχειας στη διοίκηση του Δήμου για την οποία έχουμε έμπρακτα αποδείξει ότι εργαζόμαστε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook