Μέτρα με χαμηλό επιδημιολογικό αποτύπωμα, που αποφάσισε σήμερα η επιτροπή επιδημιολόγων, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα

Παραμένουν σε «βαθύ κόκκινο» ο δήμος Χανίων, ο δήμος Ανωγείων και η περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, όπως έγινε γνωστό κατά τη διαρκεια της σημερινής ενημέρωσης των υπουργείων για την εξέλιξη της πανδημίας.

Τα νέα μέτρα είναι τα εξής:

  • Η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί για όλη τη χώρα και όλη τη βδομάδα, αρχής γενομένης από αύριο, Σάββατο 20.03.2021.
  • Επαναλειτουργούν τα κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης άκρων από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου.
  • Επαναλειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων έως 3 άτομα με χρήση μάσκας και χρήση του κωδικού 6 και χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.
  • Άνοιγμα των δημόσιων πάρκων, με επίσκεψη έως τριών ατόμων, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες και πάλι με χρήση του κωδικού 6 και μετακίνηση με τα πόδια ή με ποδήλατο.
  • Τέλεση λειτουργίας με 1 πιστό ανά 25 τμ και όριο τους 20 πιστούς για Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.
  • Τέλος, επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με χρήση του κωδικού 6.

Δωρεάν rapid test ανά ΑΜΚΑ

Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση σκοπεύει να δώσει άμεσα δωρεάν τεστ στους πολίτες, από τα φαρμακεία. Στόχος είναι να γίνουν έως και 10.000.000 τεστ για κορωνοϊό την εβδομάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, οι πολίτες θα δικαιούνται ένα δωρεάν τεστ από το φαρμακείο της γειτονιάς του ανά εβδομάδα με τον αριθμό ΑΜΚΑ του.

Εμβολιασμοί

Tον Απρίλιο θα γίνουν ακόμη 1,5 εκατ. εμβολιασμοί και θα λάβουν εμβολιασμό οι άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται άνω των 60 ετών και οι ευπαθείς πολίτες της ομάδας Α. Αντίστοιχα τον Μάιο και τον Ιούνιο θα προστεθούν οι ευπαθείς ομάδες της κατηγορίας Β, ειδικότερες επαγγελματικές ομάδες και ο γενικός πληθυσμός.

Δείτε την ενημέρωση σε βίντεο

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook