Το 333 μέτρων αεροπλανοφόρο που έχει πλήρωμα άνω των 5000 ατόμων έδεσε στη Σούδα

Το μεγαθήριο αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower, μπήκε στον κόλπο της Σούδας περίπου στις 10.30 το πρωί καταπλέοντας στην προβλήτα Κ-14 στο Μαράθι.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες το αεροπλανοφόρο αναμένεται να επισκεφθεί την επόμενη Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο.

Το αεροπλανοφόρο από τις αρχές  Μαρτίου βρίσκεται σε αποστολή στην Μεσόγειο ως επικεφαλής μιας αρμάδας πέντε πολεμικών πλοίων (Carrier Strike Group)

Δείτε το βίντεο του Σταύρου Βιρβιδάκη

φωτο Σταύρος Βιρβιδάκης

Το εκτόπισμα του Eisenhower ξεπερνά του 100.000 τόνους, έχει μήκος 333 μέτρα, ύψος 74 μέτρα και πλάτος 73 μέτρα, και διαθέτει 2 πυρηνικούς αντιδραστήρες ισχύος 194 μεγαβάτ. Η μέγιστη ταχύτητα του είναι 30 κόμβοι, και είναι εξοπλισμένο με πανίσχυρα ραντάρ, σύστημα διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας αλλά και ισχυρότατα αντίμετρα ηλεκτρονικού πολέμου και είναι εξοπλισμένο για αντί – αεροπορική και ανθυποβρυχιακή άμυνα. Μεταφέρει κυρίως αεροσκάφη FA – 18 Super Hornet και ιπτάμενα ραντάρ E2 – C HawkEye, αλλά και ελικόπτερα MH – 60 NightHawk. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook