Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων ενημέρωσε ότι από την Τετάρτη (24/03) θα μπορούν να προπονούνται οι αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 13-14 ετών.

Πρόσβαση στο κολυμβητήριο Χανίων θα έχουν αγόρια και κορίτσια που γεννήθηκαν τα έτη 2007 και 2008.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων ενημερώνει ότι σε συνέχεια σχετικής οδηγίας από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αρχής γενομένης από την 24η Μαρτίου δικαίωμα προπόνησης παρέχεται στους αθλητές και αθλήτριες, ηλικίας 13 και 14 ετών.

Συγκεκριμένα, πρόσβαση στο κολυμβητήριο Χανίων μπορούν να έχουν αγόρια και κορίτσια που έχουν γεννηθεί τα έτη 2007 και 2008.

Ελπίζουμε προσεχώς να δοθεί η δυνατότητα σε ακόμα περισσότερα παιδιά προκειμένου να επιστρέψουν σε φυσιολογικές συνθήκες προπονήσεις.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση από την ΓΓΑ.

«Η χρήση των κολυμβητηρίων (ανοικτών και κλειστών) γίνεται με τους περιορισμούς χωρητικότητας που φαίνονται στον Πίνακα 1 και συστήνεται η ακόλουθη σειρά προτεραιότητας:

α) αθλητές προολυμπιακής προετοιμασίας.

β) αθλητές των αγωνιστικών τμημάτων των σωματείων ηλικίας 15 ετών και άνω (γεν. το 2006 και μεγαλύτεροι) που συμμετέχουν σε πρωταθλήματα κατηγοριών και της ανοικτής κατηγορίας (open), καθώς και υποψήφιοι ΤΕΦΑΑ και Στρατιωτικών Σχολών.

Οι αθλητές των αγωνιστικών τμημάτων των σωματείων ηλικίας 13 & 14 ετών (γεν. το 2007 & 2008) θα ξεκινήσουν με τις ίδιες συνθήκες από 24/03/2021 και τα σωματεία θα πρέπει να κάνουν τον προγραμματισμό τους, ώστε να τηρούνται οι περιορισμοί χωρητικότητας με όλα τα αγωνιστικά τμήματα ενεργά.

γ) αθλητές αγωνιστικών τμημάτων σωματείων Master. Στην περίπτωση αυτή η αγωνιστική ιδιότητα πιστοποιείται με τη συμμετοχή τουλάχιστον σε ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Master τα τελευταία δύο (2) έτη (2019, 2020), όπως προκύπτει από τις επίσημες καταστάσεις συμμετοχής της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της.

Αθλητές ομάδων υδατοσφαίρισης ή καλλιτεχνικής κολύμβησης που ανήκουν στα αγωνιστικά τμήματα σωματείων της παραγράφου 5β μπορούν να κάνουν κολυμβητική προπόνηση, ατομική τεχνική, όχι όμως ομαδικές ασκήσεις ή ομαδικό παιχνίδι σε πρώτη φάση.

Ομοίως, αθλητές τρίαθλου και μοντέρνου πένταθλου, μπορούν να κάνουν κολυμβητική προπόνηση με τις ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν για τους αθλητές σωματείων της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, αρκεί τα σωματεία τους να ακολουθούν τις ίδιες οδηγίες που αναφέρονται παρακάτω.

Προϋπόθεση χρήσης των κολυμβητηρίων από αθλητές και υποψηφίους σχολών, είναι η διενέργεια εβδομαδιαίου τεστ αντιγόνου για COVID-19, από διαπιστευμένα εργαστήρια ή τον ΕΟΔΥ.

Τα αποδυτήρια και τα ντους θα είναι κλειστά και οι αθλητές/αθλούμενοι θα αλλάζουν με αποστάσεις τουλάχιστον 2μ κατά προτίμηση σε στεγασμένο χώρο, με καρέκλες οι οποίες θα καθαρίζονται τακτικά με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ (https://eody.gov.gr/wp- content/uploads/2020/05/covid19-apolimansi-14-05- 20.pdf).

Συστήνεται, στην αρχή, λόγω των περιορισμών χωρητικότητας η διάρκεια προπόνησης να μην ξεπερνάει τα 75’ και να υπάρχουν 15’ μεταξύ των προγραμματισμένων προπονήσεων ώστε να μην συναντιούνται τα προπονητικά γκρουπ».

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook