Απέκλεισε το ενδεχόμενο αποβολής μίας χώρας από την ευρωζώνη ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με δημοσίευμα στο ethnos.gr, λέγοντας πως μια τέτοια ενέργεια δεν είναι δυνατή βάσει των ευρωπαϊκών συνθηκών, σε χθεσινή συνέντευξή του στο πορτογαλικό τηλεοπτικό δίκτυο TV1, "Αποκλείω την υπόθεση της αποβολής μιας χώρας από τη ζώνη του ευρώ, στην πραγματικότητα η συνθήκη δεν έχει εργαλεία που να μας επιτρέπουν να το κάνουμε", δήλωσε ο Γιούνκερ.

Ο επικεφαλής του Eurogroup, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Πορτογαλία για να συζητήσει με πορτογάλους αξιωματούχους τη διάσωση της οικονομίας της χώρας, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η σημερινή συμμετοχή στην ευρωζώνη δεν θα μεταβληθεί τα επόμενα χρόνια.

"Πιστεύω ότι σε 10 χρόνια όλες οι χώρες της ζώνης του ευρώ θα εξακολουθούν να έχουν το ευρώ. Είμαι πεπεισμένος ότι σε 10 χρόνια η ευρωζώνη θα έχει περισσότερα μέλη", επεσήμανε..

Τέλος, δήλωσε ότι θεωρεί "παράλογο" να πιστεύει κανείς ότι η Ευρώπη είναι μια περιοχή χωρισμένη ανάμεσα σ' αυτά που αποκάλεσε "έναν ενάρετο βορρά και έναν μη ενάρετο νότο".