Επερώτηση σχετικά με τη συντήρηση του οδικού δικτύου παλαιάς εθνικής οδού κατά μήκος της τοπικής κοινότητας Πλατανιά έως το Κολυμπάρι που έχει μείνει στις υποσχέσεις, κατέθεσαν τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι.

Ο φόρτος της κίνησης στην παλαιά εθνική οδό από το ύψος του Πλατανιά μέχρι το Κολυμπάρι, είναι μεγάλος ειδικά την τουριστική σεζόν και η ανακατασκευή του οδικού δικτύου απαραίτητη.

Δυστυχώς όμως οι υποσχέσεις του Περιφερειάρχη για την ανακατασκευή του δικτύου έχουν μείνει υποσχέσεις και έχουν αντκατασταθεί από κωλυσιεργία και καθυστερήσεις.

Οι επερωτώντες περιφερειακοί σύμβουλοι, Μαρκογιαννάκης Αλέξανδρος, Κουκλινός Ανδρέας, Αρχοντάκης Γεώργιος αναφέρουν αναλυτικά στην ερώτησή τους:

"Τις τελευταίες ημέρες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας διαμαρτυρίες των κατοίκων του δήμου Πλατανιά, για την αργοπορία ανακατασκευής και συντήρησης του οδικού δικτύου της παλαιάς εθνικής οδού, σε όλο το μήκος της τοπικής Κοινότητας Πλατανιά έως το Κολυμπάρι. Στο συγκεκριμένο κομμάτι της παλαιάς εθνικής οδού υπάρχει μεγάλος κυκλοφοριακός φόρτος τους θερινούς μήνες, απ’ την αυξημένη κίνηση των ξενοδοχειακών μονάδων που υπάρχουν στην περιοχή. Πολλά σημεία κατά μήκος του δρόμου αυτού δε, τον καθιστούν ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Τα τελευταία δυο χρόνια υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι θα προχωρήσει η ανακατασκευή- συντήρηση του δρόμου, όπως έγινε στο κομμάτι Σταλός - Αγία Μαρίνα το προηγούμενο έτος. Παρά τις διαβεβαιώσεις, το συγκεκριμένο έργο δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, αν και σύμφωνα με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Χανίων έχει εξασφαλιστεί ήδη η χρηματοδότηση κι έχει προχωρήσει η διαδικασία επιλογής αναδόχου.

Η έναρξη της τουριστικής σεζόν για το 2021, ανακοινώθηκε πρόσφατα ότι θα ξεκινήσει επίσημα στις 14 Μαΐου. Επομένως, αν επισπευσθούν οι διαδικασίες, υπάρχει ακόμα χρόνος για να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κ. Περιφερειάρχη:

Είναι στις προθέσεις σας να ξεκινήσει άμεσα το απαραίτητο αυτό έργο, ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν;"


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook