Το ψήφισμα που εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μυλοποτάμου κατά την συνεδρίαση του την Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 με την 27/21 απόφαση του εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα με αίτημα την απόσυρση και την διόρθωση των δασικών χαρτών της Π.Ε. Ρεθύμνου.

Με τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου κ. Δημήτρη Κόκκινου, ο οποίος εισηγήθηκε το ψήφισμα,το Δημοτικό Συμβούλιο Μυλοποτάμου αποφάσισε:

  • Να εκφράσει την αμέριστη συμπαράσταση του στους πολίτες που πλήττονται από το περιεχόμενο των Δασικών Χαρτών της Π.Ε. Ρεθύμνου.
  • Να διαβεβαιώσει τους πολίτες του Δήμου Μυλοποτάμου ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή ενέργεια για την διασφάλιση των συμφερόντων των ιδιοκτητών γης αλλά και της δημοτικής περιουσίας.
  • Να ζητήσει από κάθε αρμόδιο όργανο της Ελληνικής Πολιτείας να διασαφηνίσει κάθε πτυχή του περιεχομένου των δασικών χαρτών και να σταθεί αρωγός στους έλληνες πολίτες που έχουν πολλαπλά πληγεί από την οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας αλλά και την πανδημία και να μειώσει στο ελάχιστο τα τέλη που αναλογούν για τις ανάγκες των ενστάσεων και αντιρρήσεων.
  • Να ζητήσει την αναθεώρηση των δασικών χαρτών σε πραγματική, σημερινή βάση και σύμφωνα με την διαμόρφωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος που ισχύει σήμερα και όχι των πρώτων δεκαετιών του περασμένου αιώνα.
  • Να ζητήσει την διασφάλιση αγροτών και κτηνοτρόφων σε σχέση με τις οικονομικές ενισχύσεις, την αναπτυξιακή διαδικασία  και την οικονομική πρόοδο της κοινωνίας, η οποία αδυνατεί να αντιμετωπίσει άλλες απώλειες και βάρη.
  • Για όλους τους παραπάνω λόγους να ζητήσει την προσωρινή απόσυρση των δασικών χαρτών, προκειμένου να επιτευχθεί η διόρθωση τους α) με βάση το ιδιοκτησιακό καθεστώς που ισχύει σήμερα, β) χωρίς τα πρόδηλα σφάλματα, γ) με ξεκάθαρο διαχωρισμό των λιγοστών δασικών από τις χορτολιβαδικές εκτάσεις και τους βοσκοτόπους, δ) με ενσωμάτωση του ελαιοκομικού και αμπελουργικού μητρώου, την βάση δεδομένων του Ο. Σ. Δ. Ε. και ε) με διασφάλιση των δικαιωμάτων αγροτών και κτηνοτρόφων και κάθε άλλου νόμιμου ιδιοκτήτη γης.
  • Να ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση, ότι υπερασπίζεται και βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών απαιτώντας της προστασία της ιδιωτικής  περιουσίας, όπως αυτή κληροδοτήθηκε από τους προγόνους μας στους σημερινούς πολίτες στους οποίους πρέπει να παρέχονται κίνητρα και να δύνονται δυνατότητες συνεχούς ανάπτυξης και ευημερίας και όχι να δημιουργούνται παγίδες από το ίδιο το κράτος  ή συνθήκες που συνθλίβουν έτη περαιτέρω την ήδη βαριά ταλαιπωρημένη κοινωνία μας από τις οικονομικές, υγειονομικές και περιοριστικές συνθήκες που βιώνουν εδώ και πολύ καιρό.Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook