Χειροποίητα κοσμήματα… ίδιες επιλογές για όλες;

Τα κοσμήματα, τα αξεσουάρ, τα ρούχα αποτελούν τρόπο έκφρασης. Η επιθυμία για διαφοροποίηση από το σύνολο ή για ένταξη σε αυτό, επηρεάζει και τις επιλογές των κοσμημάτων. Για παράδειγμα, μια γυναίκα με αντισυμβατικό χαρακτήρα επιλέγει πρωτότυπα και μοναδικά χειροποίητα κοσμήματα γιατί θέλει να ξεχωρίζει. Μια γυναίκα που θέλει να ανήκει στο σύνολο και ακολουθεί τις τάσεις της μόδας, επιλέγει κομμάτια που είναι trendy, ακόμη κι αν δεν την εκφράζουν απόλυτα.

Πόσο όμως οι επιλογές που κάνουμε στα κοσμήματα, τα αξεσουάρ, τα ρούχα μάς ταιριάζουν πραγματικά; Είναι αποτέλεσμα μόνο ενός παράγοντα όπως οι πεποιθήσεις κι αυτού που θέλουμε να εκφράσουμε ή επηρεάζουν και άλλοι παράγοντες όπως για παράδειγμα, η εξωτερική μας εμφάνιση;   

Εξωτερική εμφάνιση και χειροποίητο κόσμημα

• Τα «χρώματά» σου… του δέρματος, των ματιών, των μαλλιών

Εάν έχεις ψυχρό τόνο δέρματος, τα κοσμήματα που σε κολακεύουν περισσότερο είναι τα …«λευκά», από ασήμι ή λευκόχρυσο ενώ οι πέτρες που αναδεικνύονται καλύτερα επάνω σου είναι οι κόκκινες, οι μωβ και οι μπλε. Εάν έχεις θερμό τόνο δέρματος τα «κίτρινα» χειροποίητα κοσμήματα δείχνουν υπέροχα επάνω σου όπως τα χρυσά και τα χάλκινα. Οι πέτρες που αναδεικνύονται καλύτερα επάνω σε θερμούς τόνους δέρματος είναι οι κίτρινες, οι πορτοκαλί και οι πράσινες.

Το χρώμα των ματιών σου μπορεί να αναδειχθεί υπέροχα με την επιλογή των ιδανικότερων για σένα χρωματικά κρυστάλλων. Το μπλε χρώμα των ματιών αναδεικνύεται καλύτερα με μπλε κρυστάλλους, στα καστανά μάτια ταιριάζουν περισσότερο κόκκινοι κρύσταλλοι ενώ το καστανοπράσινο και το ανοιχτό πράσινο χρώμα των ματιών κολακεύεται ιδανικά με πράσινους κρυστάλλους.

Σε ένα πρόσωπο που πλαισιώνεται από σκουρόχρωμα μαλλιά ταιριάζουν ιδανικά χειροποίητα σκουλαρίκια σε ανοιχτές και φωτεινές αποχρώσεις όπως πράσινες, πορτοκαλί ή έντονα ροζ που θα του χαρίσουν φως και λάμψη. Αντίθετα, ένα πρόσωπο που πλαισιώνεται από ξανθά μαλλιά, κολακεύεται από σκουρόχρωμα, ακόμη και μαύρα σκουλαρίκια, που θα κάνουν εντυπωσιακή αντίθεση.


• Το σώμα σου
Ο σωματότυπός σου παίζει κι αυτός ρόλο στην επιλογή των κοσμημάτων σου, και κυρίως, των κολιέ σου. Οι πιο μικρόσωμες καλό είναι να επιλέγουν κοντά και λεπτεπίλεπτα χειροποίητα κολιέ στη βάση του λαιμού, για να μη φαίνονται παράταιρα επάνω τους ενώ στις πιο ψηλές ταιριάζουν μακριά, ογκώδη και εντυπωσιακά κολιέ.  

• Το σχήμα του προσώπου σου
Στο στρογγυλό πρόσωπο ταιριάζουν κοσμήματα που αντισταθμίζουν το σχήμα του όπως μακριά κολιέ που φτάνουν μέχρι κάτω από το στήθος και μακριά σκουλαρίκια με γεωμετρικά σχέδια.

Στο τετράγωνο πρόσωπο ταιριάζουν κολιέ με μήκος και καμπύλες που θα τραβήξουν την προσοχή μακριά από το …μεγάλο σαγόνι. Επίσης, κολακευτικοί είναι οι μεγάλοι ωοειδείς κρίκοι ή τα μακριά στενά σκουλαρίκια.  

Στο πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς ταιριάζουν κοντά κολιέ καμπύλου σχήματος ή τύπου τσόκερ που θα κάνουν το στενό πηγούνι να φαίνεται πιο στρογγυλό. Κολακευτικά σκουλαρίκια είναι τα τριγωνικά, καμπύλα και αυτά που δίνουν πλάτος στο ύψος του πηγουνιού.

Στο πρόσωπο σε σχήμα διαμαντιού ταιριάζουν κολιέ και σκουλαρίκια οποιουδήποτε τύπου. Απόφυγε όμως, τα πολύ μακριά σκουλαρίκια γιατί θα κάνουν το πρόσωπό σου μακρύτερο.

Το οβάλ πρόσωπο είναι το πιο …τυχερό αφού το κολακεύουν σχεδόν όλα τα στυλ σε κολιέ ή σκουλαρίκια. Ιδανικά, του ταιριάζουν σκουλαρίκια κρίκοι σε όποιο μέγεθος, τύπου «πολυελαίου» ή με γεωμετρικά σχέδια.


Προσωπικότητα και χειροποίητα κοσμήματα

Η προσωπικότητα είναι ίσως, ο πιο καθοριστικός παράγοντας στην επιλογή κοσμημάτων αφού σε καθοδηγεί αυθόρμητα και υποσυνείδητα. Οι εξωστρεφείς και τολμηρές γυναίκες επιλέγουν μεγάλα, χειροποίητα κοσμήματα, έντονα χρώματα ή σχέδια. Σε αντίθεση με τις πιο εσωστρεφείς που προτιμούν μικρά και διακριτικά χειροποίητα βραχιόλια και κολιέ. Πιο εκκεντρικές γυναίκες προτιμούν κομμάτια vintage, ιδιαίτερα και μοναδικά που δεν φοριούνται από τον καθένα.   

Η μοναδική προσωπικότητα του καθενός εκφράζεται και με το ντύσιμο και το στυλ που αποπνέει. Τα κοσμήματα επομένως που σου ταιριάζουν καλύτερα, είναι αυτά που ακολουθούν και το προσωπικό σου στυλ στο ντύσιμο. Εάν το ντύσιμό σου είναι sexy, επίλεξε κοσμήματα με πέτρες, εντυπωσιακά και λαμπερά. Εάν έχεις μια πιο casual εμφάνιση, επίλεξε διακριτικά κομμάτια σε ουδέτερα χρώματα που φοριούνται καθημερινά. Εάν έχεις πιο κλασικό στυλ, επίλεξε αντίστοιχα κομμάτια όπως διαχρονικές πέρλες ή ένα κομψό ρολόι.   


Το κόσμημα ως ιδιαίτερος τρόπος έκφρασης

Σε κάποιες περιστάσεις το κόσμημα είναι ο καλύτερος τρόπος να εκφράσεις αυτό που θέλεις … χωρίς λόγια!!! Αν θες για παράδειγμα, στο χώρο της εργασίας σου να φανείς πιο «επαγγελματίας», επίλεξε διακριτικά χειροποίητα δαχτυλίδια κι όχι τα φανταχτερά, μεγάλα κι έντονα κοσμήματα που σε εκφράζουν τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας. Αν πάλι είσαι εσωστρεφής χαρακτήρας, αλλά θέλεις να κάνεις μια εμφάνιση που να αποπνέει αέρα αυτοπεποίθησης και δυναμισμού, επίλεξε εντυπωσιακά statement κομμάτια που θα τραβήξουν τα βλέμματα και θα γοητεύσουν.   

Η πρόταση του Bijou Box…

Οτιδήποτε σχετίζεται με γούστο και προσωπική έκφραση, δύσκολα μπαίνει σε «καλούπι». Κράτησε στο μυαλό σου τις παραπάνω συμβουλές, αλλά δεν αποτελούν κανόνα. Προσάρμοσέ τες στη δική σου προσωπικότητα, πειραματίσου και βάλε τη δική σου σφραγίδα στην εμφάνισή σου.

Εν τέλει, το χειροποίητο κόσμημα που θα επιλέξεις να φορέσεις, θα πρέπει να αντιπροσωπεύει ολοκληρωτικά το γούστο και την αισθητική σου, να νιώθεις ότι είσαι ο εαυτός σου φορώντας το και κυρίως, να σε κάνει χαρούμενη!!!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook