Ανακοίνωση εν όψει της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων

Με ένα κείμενοι το οποίο υπογράφουν οι Γιώργος Πιτσιτάκης και Μαρία Βαβουράκη, ως “εκπρόσωποι της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Νέας Χώρας στην επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Χανίων” καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων να επαναβεβαιώσει την απόφαση του Σεπτεμβρίου 2019 “προς όφελος της τοπικής και της ευρύτερης κοινωνίας των Χανίων”

Αναλυτικά η ανακοίνωση

“Εν όψει της αυριανής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στο οποίο ο κ. Δήμαρχος θα ενημερώσει το σώμα για τις τελευταίες εξελίξεις σ’ αυτό το θέμα, αλλά και της ανακοίνωσης του πρώην δημάρχου κ. Βάμβουκα για το επίμαχο οικόπεδο, έχουμε να παρατηρήσουμε και να επισημάνουμε τα εξής:

1. Ο κ. Δήμαρχος θα πρέπει να παραμείνει σταθερός στα όσα κατά καιρούς έχει υποστηρίξει τόσο έγγραφα όσο και προφορικά τα οποία απηχούν την σφοδρή επιθυμία όλων των κατοίκων της συνοικίας. Ανέφερε: «]…]Σχεδιάζουμε αυτή η έκταση να αποτελέσει χώρο κοινής ωφέλειας (πολιτισμού και αθλητισμού) στην επιφάνεια και να δημιουργηθεί ένας μεγάλος υπόγειος σταθμός αυτοκινήτων […]». Αυτή η τοποθέτηση οδήγησε στην ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της 25ης Σεπτεμβρίου 2019, όπου αναιρέθηκε η –κατά την αντίληψή μας- απαράδεκτη απόφαση του προηγούμενου Δ.Σ., έχοντας μία και μοναδική στόχευση: να περιέλθει το ακίνητο στην ιδιοκτησία του Δήμου, προκειμένου τούτο να αξιοποιηθεί  προς όφελος των πολιτών και για την κάλυψη των τωρινών αλλά κυρίως των μελλοντικών αναγκών της περιοχής.

2. Ο πρώην δήμαρχος κ. Βάμβουκας με ανακοίνωσή του συνεχίζει κι επιμένει στην προεκλογική του τακτική πουλώντας ανερυθρίαστα  στους πολίτες ανέξοδα ψεύδη. Χωρίς μέχρι σήμερα να έχει απαντήσει (μπορεί;) στα επιχειρήματα της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Νέας Χώρας, του ΤΕΕ/ΤΔΚ, και της πλειοψηφίας των Δημοτικών παρατάξεων, αναπαράγει τα ίδια παλιά επιχειρήματα δίχως, ως φαίνεται, να κατανοεί ότι οι πολίτες διαθέτουν και μνήμη και κρίση. Τότε, σε συνεντεύξεις του σε τοπικά ΜΜΕ (25 Απριλίου 2019), έλεγε: «[…] Στα σχέδια της δημοτικής μας αρχής είναι η δημιουργία ενός στεγασμένου χώρου στάθμευσης στο οικοδομικό τετράγωνο που άλλοτε καταλάμβανε η ΑΒΕΑ, διότι το έχει ανάγκη η παλιά πόλη και η περιοχή της Νέας Χώρας. Επίσης, στον σχεδιασμό μας προβλέπεται στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο η δημιουργία ενός χώρου άθλησης. Το σύνολο του οικοπέδου βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην ιδιοκτησία δύο τραπεζών. Βρισκόμαστε σε μία προεργασία και θεωρώ ότι θα βρεθεί η λύση ώστε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες της πόλης μας. […]». Όταν τον ρωτούσαμε αν συνεννοήθηκε με τις τράπεζες κι αν πουλάνε το τμήμα του οικοπέδου τους όπως  ισχυρίζεται, ουδέποτε απάντησε.

Στην αυριανή συνεδρίαση, θεωρούμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων θα πρέπει να επαναβεβαιώσει την απόφαση της 25ης Σεπτεμβρίου 2019 προς όφελος της τοπικής και της ευρύτερης κοινωνίας των Χανίων. 

Να είναι σίγουροι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θα επικροτήσει και θα χειροκροτήσει μια τέτοια απόφαση.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook