Εγκρίθηκε ομόφωνα αλλά… με μια αποχώρηση, μια “αποχή” και μία ψήφο “παρών”.

Μετά από σχεδόν 8 ώρες ολοκληρώθηκε η Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για το οικόπεδο της ΑΒΕΑ.

Μετά την ψηφοφορία για την επικύρωση του συμβιβασμού μεταξύ Δήμου Χανίων και “Κρητικών Ακινήτων”, ο οποίος εγκρίθηκε ομόφωνα (με αποχή της παράταξης Βάμβουκα) , αμέσως μετά συζητήθηκε και η αποδοχή δωρεάς προς το Δήμο Χανίων από την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΧΑΝΙΩΝ Α.Ε.» ιδιοκτήτρια του ακριβώς όμορου ακινήτου με το υπό απαλλοτρίωση ακίνητο της εταιρείας «ΚΡΗΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε.». Μια δωρεά ύψους 400.000 ευρώ.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε και ολοκλήρωσε την μακρά χρονικά διαδικασία, εγκρίθηκε ομόφωνα η αποδοχή της δωρεάς ωστόσο, ξανά, η παράταξη Βάμβουκα απείχε της ψηφοφορίας,  η παράταξη Αρχοντάκη είχε αποχωρήσει από τη συζήτηση πριν ξεκινήσει το 2ο θέμα και η παράταξη Ρίζου ψήφισε “παρών”. 

Μάλιστα, η αποχώρηση της παράταξης Αρχοντάκη δικαιολογήθηκε από τον ίδιο τον Γρηγόρη Αρχοντάκη: “το θέμα της δωρεάς δημιουργεί συνειρμούς. Η δωρεά γίνεται μετά από αίτημα του Δήμου Χανίων και εμείς εισήγηση δεν έχουμε για ποιο λόγο δηλαδή ο Δήμος πρέπει να αποδεχτεί τη δωρεά. Ο χρόνος που γίνεται η δωρεά δημιουργεί συνειρμούς. Η παράταξή μας δεν θα ήθελε να συνδέσει την παρουσία της με συνειρμούς”.

Στο πλαίσιο του ΔΣ μίλησε και ο εκπρόσωπος της εταιρείας Dimand ΑΕ που πραγματοποίησε τη δωρεά των 400 χιλιάδων ευρώ, κατόπιν, όπως είπε στο ΔΣ ο κ. Ανδριόπουλος, αιτήματος του Δημάρχου Χανίων. Ανέφερε μάλιστα μεταξύ άλλων ότι, “είμαστε μια εταιρεία που λειτουργούμε με θεσμικό τρόπο. Με απόφαση του ΔΣ αποφασίσουμε να συνδράμουμε οικονομικά χωρίς εξυπηρέτηση και με νόμιμη οδό. Το κάνουμε για να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη της πόλης. Να μην περνά από κανενός το μυαλό ότι σκοπεύουμε σε κάποια ανταποδοτικότητα”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook