Λιμάνι Κισάμου – Μαρίνες – Νέο σκάφος για το Λιμενικό στα Χανιά

Παρά του ότι δεν έγινε η καθιερωμένη παρέλαση, στα Χανιά βρέθηκε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης για τις λιτές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος.

Στο περιθώριο της επίσκεψης υπήρξε η ευκαιρία για συνάντηση με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων Δημήτρη Βιριράκη, στην διάρκεια της οποίας προέκυψαν συνοπτικά τα εξής:

Για το λιμάνι της Κισάμου το οποίο προωθείται για αναβάθμιση του ρόλου και των δυνατοτήτων του, υπάρχει ενδιαφέρον από ακτοπλοική εταιρεία που θα εκτελεί δρομολόγια στην γραμμή Κίσαμος – Καλαμάτα.

Προωθείται η δημιουργία μαρίνας – δικτύου μαρινών σε συνεργασία με τον ΕΟΤ.

Θα παραχωρηθεί ένα σύγχρονο σκάφος 40 μέτρων για τις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος στα Χανιά.

Αναλυτικότερα, όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του ο κ. Βιριράκης:

«Πρωινή συνάντηση σήμερα στα Χανιά  με τον εξαίρετο (και εορταζοντα) Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ Ευάγγελο Κυριαζοπουλο που επισκέφτηκε την πολη μας ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Υπήρξε μια εποικοδομητική συζήτηση και ενημέρωση του για τρέχοντα θέματα αρμοδιότητας του Λιμενικού Ταμείου Χανίων. Πρώτο θέμα στην ατζέντα η αναβάθμιση του λιμένα Καβονησιου Κισαμου ως εναλλακτικός- βοηθητικός πυλώνας του λιμένα Σούδας ειδικά στην διακίνηση εμπορευμάτων και προϊόντων .

Βγήκε μάλιστα η είδηση ότι ναυτιλιακή εταιρεία ενδιαφέρεται για την κάλυψη της γραμμής Κισαμος-Καλαμάτα.

Δεύτερο θέμα η  αναγκαιότητα για χωροθετηση- ίδρυση μαρίνας η δικτύου μαρινων στον νομό Χανίων σε συνεργασία με τον ΕΟΤ.

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν  η προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων και πρωτοβουλιών για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας και  την επιτάχυνση διαδικασιών και εγκρίσεων κατασκευής  των λιμενικών έργων που επηρεάζει τον  προγραμματισμό τους.

Ο κος Κυριαζοπουλος μαζί με τον υπουργό κ Πλακιωτακη έχουν καλύψει σχεδόν το σύνολο των αιτημάτων του Λιμενικού Ταμείου Χανίων που τέθηκαν  πρόσφατα από την παρούσα  η προηγούμενες διοικήσεις του Λιμενικού Ταμείου Χανίων.

Επιβεβαίωσε  δε την είδηση παραχώρησης ενός υπερσύχρονου σκάφους μήκους 40μ για τις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος Χανίων.
Υποσχέθηκε ότι θα μας επισκεφτεί ξανά  οποτεδήποτε χρειαστεί.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook