Οι νομικοί εκπρόσωποι της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη κρίνουν «λιποβαρή» και με «πολλά κενά», την δικογραφία για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του 77χρονου στα νερά της Ερέτριας τον περασμένο Γενάρη.

Την ίδια στιγμή η ιατροδικαστική έκθεση που πριν από λίγες ώρες παραδόθηκε στις ανακριτικές αρχές της Χαλκίδας, εκ των πραγμάτων δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει την «ταυτότητα» της προπέλας που τον περασμένο Γενάρη σκότωσε το Σήφη Βαλυράκη, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Ζητούν την παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του Newsit.gr πάντως ο ποινικολόγος Γιάννης Παγορόπουλος, έχει απευθυνθεί στον εισαγγελέα του Α.Π κ. Πλιώτα και έχει εκφράσει πολύ σοβαρές επιφυλάξεις για την πορεία των ερευνών από το λιμεναρχείο Ερέτριας καθώς μετά από τόσο καιρό δεν έχει σταθεί ακόμη «εφικτό» να εντοπιστεί η βάρκα με την οποία ψαράς φέρεται να προσέγγισε το φουσκωτό και ζητούσε με μανούβρες από τον πρώην υπουργό να απομακρυνθεί και να μην κάνει ψαροτούφεκο στο δικό του θαλάσσιο «χωράφι». Μαρτυρία που από την πρώτη ημέρα κατέθεσε στις διωκτικές αρχές ότι είδε με τα μάτια του ντόπιος κάτοικος. 

Αρκέστηκαν στη μουράβια

Μέχρι σήμερα ωστόσο τα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας έχουν αρκεστεί στο ότι στη στολή του Σήφη Βαλυράκη, δεν έχει εντοπιστεί «ξένη» μουράβια. Το υφαλόχρωμα που τοποθετείται ως στρώμα εξωτερικά του κύτους. Και επομένως αυτό είναι και το μοναδικό στοιχείο που έχουν οι τοπικές εισαγγελικές αρχές στα χέρια τους ως «σημάδι» ότι δεν [;] ενεπλάκη αλιευτικό σκάφος στο φραστικό επεισόδιο που φέρεται να είχε ο πολιτικός μ’ άλλον ψαρά. Ότι δηλαδή στην ελαφρώς σχισμένη καταδυτική στολή του δεν ανιχνεύτηκε «μουράβια», η μπογιά δηλαδή που συνηθίζουν να περνάνε κάτω από την βάρκα τους οι επαγγελματίες για να μην «κολλάει» πρασινάδα ή στρείδια που μειώνουν την ταχύτητα και αναγκαστικά έτσι απαιτείται η κατανάλωση περισσότερων καυσίμων. Όμως αυτό δεν ισχύει αν το κήτος είναι πλαστικό και φυσικά αν το πλεούμενο είναι φουσκωτό. 

Ούτε ίχνος DNA στην προπέλα του δικού του φουσκωτού


Στα εγκληματολογικά εργαστήρια που μεταφέρθηκαν όλα τα ευρήματα, το μοναδικό αδιάσειστο στοιχείο θα μπορούσε να είναι η περίπτωση ύπαρξης DNA απ’ το αίμα του 77χρονου στην δική του προπέλα, αλλά κάτι τέτοιο στην συγκεκριμένη περίπτωση στάθηκε αδύνατο, καθώς η μηχανή του σκάφους ήταν σε λειτουργία για αρκετή ώρα μετά την πτώση του χειριστή της στο νερό.  Και το ίδιο ασφαλώς θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος και για άλλο εμπλεκόμενο σκάφος στην περίπτωση που η δική του προπέλα είχε πλήξει τον πρώην βουλευτή.

Όλα «ανοικτά» για τον ιατροδικαστή

Ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας πάντως με τον οποίο επικοινώνησε το newsit.gr ολοκλήρωσε την έκθεσή του για τον βίαιο θάνατο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη και σ’ αυτήν δεν ήταν δυνατόν να αποσαφηνιστεί αν τα θανατηφόρα χτυπήματα στον αυχένα και τον λαιμό προήλθαν απ΄ την  προπέλα της μηχανής του δικού του φουσκωτού. Στην ιατροδικαστική έκθεση επισημαίνεται ότι τα ζωτικά σημεία του σώματος του πρώην υπουργού ήρθαν σε επαφή με «θλών & τέμνον όργανο». Αν και ο θάνατος του 77χρονου πολιτικού προήλθε τελικά από πνιγμό [ανιχνεύτηκε θαλασσινό νερό στους πνεύμονες], κατά τον κ. Καλογρηά είναι βέβαιο πως με τέτοια χτυπήματα που είχε υποστεί ο ηλικιωμένος άνδρας δεν ήταν δυνατόν να επιζήσει και το μοιραίο θα είχε επέλθει στα επόμενα λεπτά.   

«Καθαρές» οι τοξικολογικές εξετάσεις

Σύμφωνα πάντως με την τοξικολογική εξέταση, δεν ανιχνεύτηκε αλκοόλ στο αίμα του 77χρονου αλλά ούτε και κάποια άλλη φαρμακευτική ουσία που θα μπορούσε να είχε αναστείλει τα αντανακλαστικά του. Η οικογένεια Βαλυράκη, πιστεύει πως ο ψαράς που «ενοχλήθηκε» από την παρουσία του πρώην υπουργού, έκανε κύκλους γύρω απ’ το φουσκωτό του και προκαλώντας κυματισμό ο 77χρονος έχασε την ισορροπία του και έπεσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί είτε από την ξένη προπέλα ή και από εκείνη του δικού του φουσκωτού! 

Πηγή: newsit.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook