Η σύσκεψη έγινε διαδικτυακά.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή σύσκεψη του ΚΚΕ με εκπροσώπους διδασκόντων και μαθητών Εσπερινών Σχολείων της Κρήτης με θέμα τον περιορισμό της πρόσβασης των μαθητών των Εσπερινών Σχολείων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) και ομιλητή τον Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο Κρήτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν διδάσκοντες και μαθητές από Εσπερινά ΓΕΛ και ΕΠΑΛ από όλη την Κρήτη. Στην συζήτηση ανέδειξαν το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές των σχολείων αυτών μετά την καθιέρωση και εφαρμογή από φέτος της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που στην πράξη στερεί το δικαίωμα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ακόμα, αναφέρθηκαν εκτενώς στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας εργαζόμενος στη φοίτησή του στο σχολείο.

Ο Μανώλης Συντυχάκης ανέδειξε τη διαχρονική επιδίωξη των κυβερνήσεων, με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, να διαμορφώσουν ένα σχολείο, ένα Πανεπιστήμιο που θα είναι «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα της ελεύθερης οικονομίας πέρα και έξω από τις όποιες κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες. Η επιλογή αυτή της κυβέρνησης «καταργεί μία δίκαιη θετική διάκριση για τους μαθητές αυτών των σχολείων και οδηγεί αντικειμενικά στη συρρίκνωση και διάλυση των Εσπερινών Σχολείων». Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του Κόμματος.

Τέλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους μαθητές και διδάσκοντες να οργανώσουν τον αγώνα τους μέσα από τους συλλόγους τους και σε κοινή δράση των μαθητών, εκπαιδευτικών και εργατικών σωματείων απέναντι συνολικά σ’ αυτή την πολιτική που αφαιρεί δικαιώματα και κατακτήσεις.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook