Ένα πραγματικά πρωτοφανές περιστατικό έχει αναστατώσει τις τελευταίες μέρες την κοινότητα της Καλαμαύκας και παράλληλα ερευνάται από την Αστυνομία χωρίς μέχρι τώρα αποτέλεσμα.

Όλα συνέβησαν όταν ο ιδιοκτήτης μιας κατοικίας στην περιοχή που ζούσε στην Αθήνα επέστρεψε έκτακτα στο σπίτι του και διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να μπει μέσα αφού είχαν αλλαχθεί οι κλειδαριές! Κατευθείαν κατάλαβε ότι κάποιος βρισκόταν, χτύπησε την πόρτα και αμέσως ένας αλλοδαπός ήρθε να του ανοίξει!

Το σοκ και των δύο ανδρών ήταν μεγάλο και ο αλλοδαπός μπήκε ξανά στο σπίτι και διέφυγε γρήγορα από ένα παράθυρο και περνώντας και από άλλα σπίτια, έγινε άφαντος και αναζητείται μέχρι και σήμερα

Όπως λέει ο κ. Κρασσάς, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καλαμαύκας στο Ράδιο Λασίθι, πρόκειται για ένα άτομο αλβανικής καταγωγής που αρκετοί τον είδαν και τον αναγνώρισαν στην προσπάθεια του να διαφύγει.

Η υπόθεση αυτή έχει πραγματικά αναστατώσει την τοπική κοινότητα αφού αφενός το περιστατικό δεν είχε γίνει από κανένα αντιληπτό και αφετέρου υπάρχει ανησυχία στην σκέψη ότι ο άνθρωπος αυτός κυκλοφορεί ελεύθερος.

Όπως έχει φανεί από την εξέταση των πρώτων στοιχείων ο άνδρας αυτός έμενε στο σπίτι για περίπου 3 μήνες, αφού ο ιδιοκτήτης είχε έρθει τότε για να μαζέψει τις ελιές του. Το γεγονός ότι γρήγορα του άνοιξε την πόρτα δείχνει ότι και άλλοι γνώριζαν ότι έμενε εκεί και πιθανόν κάποιον περίμενε. Εκείνη την ώρα μάλιστα μαγείρευε και από τύχη δεν υπήρξαν χειρότερα αφού πάνω στη διαφυγή του και την αναστάτωση που προέκυψε, έμειναν ανοιχτή η κουζίνα την οποία έκλεισαν άτομα που αργότερα πήγαν στο σπίτι, όταν έγινε γνωστό το τι είχε συμβεί.

Ένα από τα προβλήματα είναι και οι σημαντικές ζημιές που προκλήθηκαν στο πρόσφατα ανακαινισμένο σπίτι το οποίο ο κ. Κρασσάς το περιέγραψε ως «στάβλο», ενώ ο αλλοδαπός είχε αφαιρέσει τις περισσότερες λάμπες του σπιτιού, ώστε να μην φαίνεται πως κάποιος μένει μέσα.

Την υπόθεση έχει αναλάβει πλέον η αστυνομία όπου ερευνώνται όλα τα στοιχεία, έχουν συλλεχθεί δακτυλικά αποτυπώματα και συνεχίζεται η προσπάθεια ανεύρεσης του αλλοδαπού.

radiolasithi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook