Ο Γκοτζίλα ζυγίζει πλέον πάνω από 20 κιλά και είναι ήδη διπλάσιος από το μέσο βάρος για το είδος του.

Ένας πίθηκος-μακάκος, ονόματι Γκοτζίλα, διεκδικεί μάλλον τον τίτλο του πιο παχύσαρκου πρωτεύοντος του είδους του, αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ.

Ο μακάκος εντοπίστηκε στην περιοχή Μιν Μπούρι της Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη, φορώντας ένα μπλουζάκι, ενώ ήταν δεμένος σε έναν στύλο και δάγκωνε ένα μπουκάλι νερό ενώ έτρωγε ό,τι έβρισκε γύρω του.

Έσπρωξε τα χέρια κάποιων από τους ανθρώπους που προσπάθησαν να τον χαϊδέψουν, αλλά άφησε έναν άνθρωπο να του κάνει μασάζ στην πλάτη.

Ο Γκοτζίλα ζυγίζει πλέον πάνω από 20 κιλά. Ενώ οι μακάκοι συνήθως ζυγίζουν μεταξύ 9-10 κιλών, ο «Γκοτζίλα» είναι ήδη διπλάσιος από το μέσο βάρος για το είδος του.

Ο, όνομα και πράγμα, Γκοτζίλα φέρνει στο νου την περίπτωση του «Φάτι» (Χοντρούλης), ενός άγριου πιθήκου, του οποίου το βάρος διογκώθηκε και έφτασε τα 27 κιλά αφού καταβρόχθιζε μανιωδώς τσίζμπεργκερ και φαστ φουντ από τους περαστικούς στην Ταϊλάνδη το 2017.

Ένας καταστηματάρχης είπε ότι είχε υιοθετήσει τον Γκοτζίλα όταν εκείνος εγκαταλείφθηκε από έναν προηγούμενο ιδιοκτήτη. Ο ίδιος δήλωσε πως δεν έχει καταφέρει να κατάφερε να κρατήσει το βάρος του υπό έλεγχο.

«Από τότε που μεγάλωσε και τροφοδοτείται από ανθρώπους, δεν ξέρει πώς να βρει φαγητό μόνος του στην άγρια φύση», είπε ο ιδιοκτήτης.

Ο καταστηματάρχης πρόσθεσε ότι φέρνει τη μαϊμού κάθε μέρα στην αγορά επειδή «δεν της αρέσει να μένει μόνη και αγχώνεται. Πολλοί δίνουν στον Γκοτζίλα φαγητό, αλλά τρώει μόνο από ανθρώπους που του αρέσουν. Είναι πολύ γκρινιάρης και μπορεί να θυμώνει αν δεν του αρέσει το άτομο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook