Είχε μετατρέψει το σπίτι του σε "πρατήριο" προιόντων καπνού

Στη σύλληψη ενός 68χρονου και ενός 62χρονου προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα,  στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ) – Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων (Ν. 2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας»).

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, εντοπίστηκε ο 68χρονος στην πόλη του Ηρακλείου, να εξέρχεται από την οικία του 62χρονου, μεταφέροντας μία πλαστική σακούλα, η οποία περιείχε πενήντα (50) πακέτα τσιγάρων και δέκα πέντε (15) συσκευασίες καπνού, όλα χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης. 

Στη συνέχεια ο 62χρονος παρέδωσε στα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής επιπλέον ογδόντα (80) πακέτα τσιγάρων και εξήντα επτά (67) συσκευασίες καπνού των πενήντα  γραμμαρίων (50gr) που απέκρυπτε στην οικία του και τα οποία επίσης δεν έφεραν  ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Ηρακλείου προς υπολογισμό του ύψους των διαφυγόντων δασμών και φόρων.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook