Η περιπέτεια που πέρασε και συνεχίζει να περνάει μια οικογένεια στα Χανιά που την “χτύπησε” ο κορωνοϊός.

Τέτοιες ιστορίες δηλώνουν περίτρανα ότι στα Χανιά  υπάρχει ανθρωπιά και αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια οικογένεια στην πόλη των Χανίων “χτυπήθηκε” από τον κορωνοϊό. Η μητέρα πρώτα και στη συνέχεια και ο πατέρας βρέθηκαν θετικοί στον ιό, με τα συμπτώματα να είναι ιδιαιτέρως έντονα και ειδικά για την μητέρα. Η άμεση νοσηλεία τους στην κλινική Covid-19 του Νοσοκομείου Χανίων κρίθηκε επιβεβλημένη.

Τι θα γινόταν όμως με τα παιδιά τους, μαθητές του Δημοτικού που θα έπρεπε να μείνουν μόνα στο σπίτι τους;

Ευτυχώς, μια φιλική οικογένεια προσφέρθηκε να βοηθήσει. Όταν η μητέρα εισήχθη στο Νοσοκομείο με έντονα συμπτώματα, ο πατέρας αδυνατούσε να φροντίσει τα παιδιά γιατί την  ίδια ώρα και αυτός είχε αρχίσει να νιώθει τα ίδια συμπτώματα.

Την Κυριακή το βράδυ και οι δύο γονείς ήταν στο Νοσοκομείο και τότε ξεκίνησε ένας πραγματικός “αγώνας δρόμου” από ανθρώπους με …ανθρωπιά για να φροντίσουν αυτά τα παιδιά. Η φιλική οικογένεια πρώτα και στη συνέχεια μια ακόμα οικογένεια έδωσαν λύση στο θέμα της φιλοξενίας, ενώ ταυτόχρονα, ο τοπικός ΕΟΔΥ και ο επικεφαλής αυτού Στέφανος Ντουκάκης έκαναν μια τεράστια προσπάθεια ώστε να δρομολογηθούν όλες οι διαδικασίες για να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο, ξεπερνώντας ουσιαστικά και το ίδιο το πρωτόκολλα, με στόχο τα παιδιά να ξαναβρεθούν κοντά στους γονείς τους.

Στα παιδιά έγιναν τα τεστ Covid-19 και διαπιστώθηκε ότι το ένα παιδί ήταν θετικό (αλλά ασυμπτωματικό) και το άλλο είχε αναπτύξει αντισώματα που δηλώνει ότι είχε ξεπεράσει τον ιό. 

Η συνεργασία του κ. Ντουκάκη με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Χανίων και τον Δ/κτη Γιώργο Μπέα οδήγησαν τα παιδιά στον πατέρα τους (που παρουσιάζει πιο ήπια συμπτωματολογία) και έτσι από χτες τα δύο ανήλικα συγκατοικούν στο δωμάτιο του πατέρα τους στην κλινική, ενώ η μητέρα βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο.

Σημαντική και η συνεισφορά στη διαδικασία και της Κονωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων, η οποία κινητοποιήθηκε άμεσα στο κάλεσμα του ΕΟΔΥ. Η αντιδήμαρχος Ελένη Ζερβουδάκη τονίζει στο Flashnews.gr ωστόσο ότι “η πρωτοβουλία που ανέπτυξε ο ΕΟΔΥ στα Χανιά ήταν καθοριστική για την αίσια αυτή έκβαση. Αξίζει τα εύσημα να αποδοθούν στον κ. Ντουκάκη για όσα έπραξε”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα παιδιά εκτέθηκαν στον κορωνοίο, στις αρχές Μάρτη, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή και της διευθύντριας του  Δημοτικού σχολείου που φοιτούν οι δύο μαθητές. 

Μια ιστορία που αποτελει παράδειγμα προς μίμηση,  ότι η συνεργασία και η αλληλεγγύη αποτελούν το καλύτερο “φάρμακο” ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook